Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Visoki obrati

Koncept Aerolithe

S.R.
10. 01. 2011 09.27
1

Zanimiv koncept Bugatti Aerolithe je delo Douglasa Hogga, ki je ravno s pomočjo tega koncepta diplomiral na univerzi v Coventryju. Upamo pa lahko, da bo avtomobil v malce bolj oddaljeni prihodnosti (2025) ugledal luč sveta.

A futuristični koncept prihodnosti je navdih dobil v preteklosti, saj se je med izdelavo Hogg zgledoval po prvotnem Bugattijevem konceptu Aerolithe, ki je bil predstavljen na avto salonu v Parizu leta 1935, pozneje pa je služil tudi kot osnova za model Atlantic 57SC, ki so ga na koncu izdelali le v štirih primerkih. Več kot 75 let po predstavitvi osnovnega koncepta Aerolithe je Hogg izdelal moderno interpretacijo modela. V svoj koncept je vključil moderne in futuristične oblike, ni pa pozabil tradicionalne oblikovalske značilnosti modela iz leta 1935. Douglas je izjavil da je njegova študija ''minimalistični poskus prikaza tradicionalnih oblik, ki jih je zasnoval Ettore Bugatti, ter poskus oživitve prvega Aerolitha''. Med značilnosti starega modela spadajo veliki in poudarjeni blatniki, razdeljeno prednje in zadnje vetrobransko steklo ter vrata v slogu letal, ki se odpirajo navzgor. Seveda pa ni pozabil niti na Bugattijev zaščitni znak – 'rešetko' na sprednjem delu.
V na splošno gre sicer za futurističen koncept, ki pa je hkrati eden redkih, ki ga bo čez kakih 15 let povsem mogoče izdelati.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497