Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Visoki obrati

Južnokorejska smrt iz daljave

S.R.
12. 12. 2010 12.49
1

Demilitarizirano območje med obema Korejama je zagotovo eden najnevarnejših krajev na svetu, kjer si nasproti stojijo na stotisoče vojakov in ogromne količine orožja. Predvsem Južna Koreja si za obrambo tega območja izmišlja vedno nove načine.

Tako je južnokorejski vojaški proizvajalec DoDAMM na sejmu Korea Robot World 2010 predstavil sistem Super aEgis 2, avtomatski stolp, ki lahko zazna in uniči človeške tarče. Z uporabo CCD kamere, 35-kratne povečave, dvojnega vidnega polja ter infrardečih senzorjev lahko Super aEgis 2 tudi v temi in v slabih vremenskih razmerah poišče tarče na razdalji 2,2 kilometra.

Po tarči pa udari z zastrašujočo ognjeno močjo. Opremljen je s standardno 12,7-milimetrsko strojnico ali z 40-milimetrskim metalcem granat, stolp pa lahko ovesimo tudi z drugimi orožji, tudi z raketami zemlja–zrak. Laserski merilec razdalje nadzira merjenje, stabilizatorji pa poskrbijo, da kamera in top med streljanjem ostaneta na tarči.

Enota tehta okoli 140 kilogramov, namestiti pa jo je mogoče tudi na vozilo. Deluje lahko popolnoma samostojno ali jo upravlja človek. Z nadzornim centrom je aEgis 2 povezan z LAN ali brezžičnim omrežjem.
Za zdaj še ni znano, ali je sistem Super aEgis 2 nameščen na demilitariziranem območju, pošiljke tega orožja pa so že opazili tudi v Združenih arabskih emiratih.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470