Moskisvet.com
Boste preživeli udarec asteroida?

Visoki obrati

IGRE: Boste preživeli udarec asteroida?

U.K.
05. 08. 2011 11.01
0

V prihajajoči igri Rage je asteroid nekoč bujen planet spremenil v prašno puščavo, kjer se preživeli borijo med seboj za tisto malo, kar je ostalo. In mi spremljamo zgodbo enega od preživelih.

'Ubij ali umri', tako pač deluje svet v igri Rage in ko glavni junak dobi nalogo, da v zameno, ker mu je moški z imenom Hager rešil življenje, ubije skupino razbojnikov, nima druge izbire, kot da se odpravi v njihovo taborišče in opravi misijo.

Zgodba se začne, ko se glavni junak zbudi v posebnem zatočišču imenovanem The Ark, ki je del projekta Eden. V projektu Eden so pod zemljo skrili na stotine tovrstnih zatočišč, vanje pa so skrili ljudi s posebnimi sposobnostmi z namenom, da bi znova ustvarili civilizacijo. Vendar so šle stvari narobe in v Arku, kjer se zbudi glavni junak, je živ samo še on. Ne ve, kdo je in kaj naj bi bile njegove sposobnosti.

Oglejte si trailer!

Igralec bo moral za preživetje opravljati različne misije. Igra ima elemente prvoosebne 'streljačine' pomešane z elementi avtomobilskega bojevanja (puščavskimi štirikolesniki) in RPG-ja (role playing game). Verjetno je pri igri najbolj zanimivo dejstvo, da je v njej ogromno različnih sovražnikov, ki imajo posebne lastnosti in so precej inteligentni.

Tako se v igri pojavljajo različne frakcije, ki se bolj ali manj med seboj sovražijo:

The Authority – so precej skrivnostna frakcija. Ponujajo nagrade za vsakega ujetega 'arkovca'. Poleg tega opravljajo eksperimente na mutantih.

Mutants – sicer niso prav organizirani, a so nenehno prisotni v igri.

The Wasted Clan – malce neumna skupina ljudi, ki imajo radi tehnologijo, domači alkohol in pretepanje.

The Ghost Clan – se ukvarjajo z okultizmom. Imajo posebne bumerange, s katerimi svoje žrtve napadejo na daljavo.

The Scorcher Clan – verjamejo, da je bil asteroid Apophis, ki je skoraj uničil Zemljo, delo boga in da lahko z energijo asteroida postanejo nepremagljivi.

The Shrouded Clan – ta klan sestavljajo ubežniki iz drugih klanov. So zelo dobri inženirji.

The Jackal Clan – so pol ljudje pol živali in odlični lovci. Lovijo kot trop volkov in v večjih skupinah so precej nevarni.

The Gearheads – so najbolj inteligentni med posameznimi frakcijami. Sposobni so izdelati močna orožja in so zato zelo nevarni. Verjamejo, da bo tehnologija tista, ki jih bo rešila in da ne bodo dopustili, da bi narava vplivala na njihova življenja.

Scenografija v igri je res fenomenalna. Poleg tega na prvi pogled kaže, da bo igra ponudila odlično akcijo, raznovrstnost in ogromno področje, ki ga bo igralec lahko raziskoval. Igra naj bi prišla na tržišče v začetku oktobra in verjamemo, da se marsikateremu igralskemu navdušencu že cedijo sline.

ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497