Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Visoki obrati

Igralna konzola ali telefon?

U.K.
26. 11. 2010 10.52
0

V Franciji se bo zgodila tiskovna konferenca, ki bo po vsej verjetnosti navdušila vse ljubitelje videoiger. Vendar vodilni, vsaj za zdaj, vse skupaj držijo v strogi tajnosti.

9. decembra so pri podjetju Sony, nekako v stilu prve Applove predstavitve iPada, dokaj skrivnostno napovedali tiskovno konferenco. Med tehnološkimi navdušenci se šušlja, da bodo najverjetneje predstavili tako imenovani PSP telefon (PlayStation phone), ki ga pri Sonyju napovedujejo že dlje časa.

Kaj je PSP telefon?
Avgusta je spletna stran Engadget objavila prve fotografije telefona, za katere so trdili, da so popolnoma pristne in kot kaže tudi so. Projekt naj bi se imenoval Zeus in telefon naj bi uporabljal operacijski sistem Android 3.0, vendar bo v resnici najverjetneje imel 2.x. Posebnost tega telefona je v tem, da ima premično ploščo, na kateri ni nameščena klasična tipkovnica, temveč igralni vmesnik. Govori se še o 1GHz Snapdragon CPU.

Najnovejši podatki kažejo na to, da bo imel tudi vmesnik zaslon na dotik ter klasične gumbe, kot smo jih vajeni pri konzolah, sama naprava pa naj bi imel 512 MB RAM-a. Torej naj bi bila dovolj močna, da bo podpirala tudi novejše igre, kot so Call of duty, God of war in tako naprej.

Poleg igralne sfere naj bi telefon imel lastnosti povprečnega pametnega telefona, vendar bo treba za podrobnejše specifikacije in ceno počakati do 9. decembra.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470