Moskisvet.com
Bodoče Lamborghinijeve smernice: PML-F - 1

Visoki obrati

Bodoče Lamborghinijeve smernice: PML-F

M.J.
09. 02. 2011 16.08
2

Vsakdo, kateremu se srčni utrip pospeši ob besedi bencin, bo skoraj zagotovo lahko priznal, da si Lamborghini zasluži prav posebno mesto med eksotičnimi vozili.

S svojo oblikovalsko strategijo, ki izraža na cesti nezamenljivo agresijo, so bili Lamborghinijevi modeli že od nekdaj pri srcu vsem privržencem eksotičnih vozil iz vseh koncev sveta. In kaj se zgodi, če imate izjemnega avtomobilskega oblikovalca, ki 'popravlja' svoje delo in načrtuje smernice, kako naj bi bodoči Lamborghinijev superšportnik izgledal? Zagotovo nič vsakdanjega!

Sabino Leerentveld je v preteklosti že dizajniral nazca C2.
Sabino Leerentveld je v preteklosti že dizajniral nazca C2. FOTO: arhiv proizvajalca

In Sabino Leerentveld je zagotovo eden izmed tistih, katerega dela ni moč prezreti. Njegove vizije in ideje so se v preteklosti že izkazale kot izvrstne in ena izmed njih je tudi vizija modela nazca C2, s katerim je pritegnil številne poznavalce avtomobilskih trendov.

Njegova zadnja kreacija pa je Lamborghinijev PML-F, katero mu gotovo zavidajo tudi v italijanski Sant' Agati, kjer domuje Lamborghini. Je neke vrste mešanica med LMP1 dirkalnikom in dirkalnikom formule ena, s čimer PML-F izraža ikonični dizajn in se ponaša z veliko mero agresivno oblikovanih robov. Dvosedežni 'dirkalnik' se ponaša z ogromnim zadnjim zračnim difuzorjem in podaljšanim kljunom, ki spominja na formulo ena.

In če bi oblikovno naprednost prenesli na zmogljivosti vozila, bi se te glasile nekako takole; 3-litrski V12 motor, ki iz sebe iztisne približno 1200 konjskih sil, kar opravičuje dokaj vesoljski izgled vozila. In če k temu dodamo še maso, ki naj bi po Sabinovih izračunih znašala okoli 700 kilogramov, potem je že samo misel, da bi vozilo kdaj zapeljalo po cesti, strašljiva.

Čeprav pri Lamborghiniju še niso podali uradne izjave o tem bolidu in tudi njegove izdelave še niso napovedali, je moč sklepati, da bodo nekatere smernice skoraj zagotovo uporabljene pri razvoju bodočih modelov. Upamo lahko le, da jih bo čim več.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492