Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Visoki obrati

Bo honda NSX ponovno oživela?

M.J.
08. 02. 2011 12.04
5

Glavo pokonci 'hondafili', saj naj bi Honda napovedala ponovno oživitev projekta, s katerim želi nadomestiti legendarni model NSX; HSV-10.

V preteklosti je bilo mogoče zaslediti namige o tem, da naj bi Honda ponovno začela razvijati naslednika modela NSX, ki pa ga je (vsaj po uradni obrazložitvi podjetja) pokopala finančna kriza. Če se je predstavitev nove 'NSX' napovedovala za leto 2010, se je njena dejanska 'neuradna predstavitev' začela šele leto pozneje s tem, ko so se v avtomobilskih krogih pojavile nove fotografije s testiranj. Tako je projekt oživel, načrti pa so se iz skladišč ponovno preselili na 'risalne mize' inženirjev. Po navedbah predsednika podjetja Takashi Ita se je ponoven razvoj tudi uradno začel potem, ko je finančna kriza v letu 2008 omenjeni projekt zaustavila. V tem času nosi novi 'superšportnik' oznako HSV-10, Honda pa je naredila še korak naprej in promovira omenjeno vozilo tudi v japonskem prvenstvu super GT.

V tem času se tudi celotna strategija glede izdelave vozil spremenila. Medtem ko se ostali proizvajalci niso dali ustaviti, je Honda na področju superšportnikov nekoliko počivala. Mercedes-Benz je 'vskočil' s SLS AMG modelom, Lexus z vesoljskim LFA in tudi veterana, kot sta corvette ZR1 in nissan GT-R, sta si odrezala kos športne pogače. Ali bo Hondi resnično uspelo omenjen projekt prignati do serijske proizvodnje, pa bo pokazal čas.

Poglejte si tudi videoposnetek testiranja omenjenega modela

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497