Moskisvet.com
Kako se je v zadnjih desetih letih spremenil seks - 2

Zdrav in v formi

Ženske bi se rade igrale, moški bi jih radi gledali ...

S.C.
12. 07. 2013 08.07
30

Da so ženske z Venere in moški z Marsa, smo slišali že neštetokrat in roko na srce, glede na izkušnje morate priznati, da bi se v kar nekaj primerih strinjali s temle rekom, ki pa se ne nanaša le na telesne značilnosti, pač pa predvsem na obnašanje, razmišljanje, dojemanje določenih stvari in seveda tudi na dogajanje v spalnici. Nedavna raziskava je razkrila, kako se moški pogled razlikuje od ženskega, kadar je govora o seksu.

Res da se vedno najdejo svetle izjeme, a kot vemo, imajo ženske v postelji rade drugačne stvari kot predstavniki moškega spola, čeprav se te meje (na srečo) iz leta v leto premikajo. Ženske postajajo bolj odprte, moški bolj romantični. No, rezultati zadnje raziskave na temo seksa pa so nam razkrili, katere so tiste glavne razlike med ženskim in moškim dojemanjem spolnosti. Pa poglejmo:

Kako se je v zadnjih desetih letih spremenil seks - 2
Kako se je v zadnjih desetih letih spremenil seks - 2 FOTO: iStockphoto

- Večina moških je na vprašanje, o čem najpogosteje fantazirajo, odgovorila, da jih privlači misel na seks z več ženskami hkrati, medtem ko predstavnice nežnejšega spola največkrat sanjarijo o seksu na prostem.

- Tudi najljubši pozi nista enaki; ženske imajo najraje kar klasičen misionarki položaj, moški pa so priznali, da najbolj uživajo, kadar je ženska zgoraj.

- Kadar je govora o preizkušanju česa novega, večina žensk (kar 88 odstotkov) priznava, da bi se rade igrale, torej se preizkusile v kakšni novi vlogi, recimo učiteljice ali medicinske sestre, medtem ko velik del moške populacije (87 odstotkov) navija za idejo, da bi svojo drago gledal med masturbacijo.

- Če se osredotočimo na užitek, največ žensk najbolj uživa v sladkostih predigre, moške pa najbolj zadovolji trenutek, ko partnerico pripeljejo do orgazma. Zanimivo je dejstvo, da je samo 8 odstotkov moških priznalo, da najbolj uživajo med samim seksom oziroma ko sami doživijo vrhunec.

No, kljub številnim razlikam pa obstajajo tudi nekatera področja, ki so obema spoloma skupna. Recimo če se osredotočimo na položaje, je tako moškim kot ženskam seks stoje ali sede med najmanj priljubljenimi, prav tako oboji pa so enako navdušeni nad uvajanje spolnih igračk v intimnost. Vsaj nekaj!

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497