Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Šport

Čudaški športi

R.B.
01. 08. 2018 13.55
0

Vam nogomet ali šah nista zadosti? Lahko se začnete ukvarjati s športom, ki je v vašem okolju popolnoma neznan. Kot je Afričanom smučanje.

Z globalnimi mediji in internetom v vsaki vasi so na dan prišli tudi športi, ki jih prakticirajo na oddaljenem koncu sveta in se zdijo marsikomu blago rečeno nenavadni. Za nekatere lahko mirno rečemo, da niso nič kaj športu podobni, vendar so tekmovalni, zato jih vsekakor lahko uvrstimo na seznam desetih najbolj nenavadnih športov.

V današnjem svetu se razvija individualnost in posameznikov življenjski stil, zato veliko ljudi želi biti drugačnih od drugih posameznikov. V isti koš lahko vržemo tudi znaten razvoj drugačnih športov, ki tako nimajo veliko skupnega s športnim udejstvovanjem ali telesno kulturo, ampak v veliko primerih z zabavo in razbijanjem tabujev.

Ker je obstoj modernega športa odvisen od finančnih sredstev, nekateri od čudaških športov ostajajo v zakulisju in ne uspejo priti na naslovnice, saj je njihova nenavadnost pogosto vzrok za odvračanje velikih investitorjev in oglaševalcev. Marsikatera tekmovanja in celo ureditev infastrukture plačajo tekmovalci sami, športna oprema je velikokrat narejena v domači delavnici, pokal kupijo tekmovalci sami s skupnimi prispevki. Vendar to ne omejuje zanosa in pravega tekmovalnega naboja, ki krasi nekaj teh športov, naštetih v lestvici desetih tistih najbolj čudaških.

Poglejte in preberite si, katere športe smo dali v izbor.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470