Moskisvet.com
Instagram, WhatsApp in Facebook

Naprave in aplikacije

Drugo ime! Tako so bosta po novem imenovali aplikaciji Instagram in WhatsApp.

A.P.
05. 08. 2019 14.49
0

Čeprav ša zdaleč ni skrivnost, da sta aplikaciji WhatsApp in Instagram v lasti Facebook, pa se je tehnološki gigant v lučni transparentnosti odločil, da ju preimenuje in da vsem jasno vedeti, kdo stoji za njima.

Popularni aplikaciji Instagram in WhatsApp sta del Facebookovega ekosistema že nekaj časa, a to do zdaj ni bilo nikjer izrecno napisano. Prvi mož znamke, Mark Zuckerberg, ki se je moral zadnji dve leti pogosto zagovarjati zaradi škandalov, ki so Facebook pretresali zaradi številnih kršitev glede varstva osebnih podatkov, se je odločil za večjo politiko transparentnosti in in bo v želji po še večjem povezovanju omenjene trojice, aplikaciji preimenoval. ''Uporabniki želijo sami izbirati, s katero storitvijo želijo komunicirati z drugimi. Želimo jim dati možnost, da v stik s prijatelji na teh omrežjih stopijo z aplikacijo, ki jo imajo raje,'' je že pred časom dejal Zuckerberg, ki želi zabrisati meje med aplikacijami in je tudi že omenjal možnost pošiljanja sporočil z Instagrama na WhatsApp in obratno.

Mark Zuckerberg ne želi ničesar (več) skrivati.
Mark Zuckerberg ne želi ničesar (več) skrivati. FOTO: Dreamstime

Seveda gre za kozmetično spremembo v imenu, saj Instagram ostaja Instagram in WhatsApp WhatsApp, zato pa bosta obe na koncu dobili dodatek – ''from Facebook''. Njun uradni naziv bo tako Instagram from Facebook in WhatsApp from Facebook. S to potezo hočejo biti ''jasni glede tega, kateri izdelki in storitve so del Facebooka.''

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492