Moskisvet.com
Nekateri še posebej uživajo v turnem smučanju.

Stil

Smučanje v Aziji

U.K.
04. 12. 2010 14.36
5

Ste ljubitelji smučanja in iščete bolj eksotične kraje, kjer bi preizkusili svoje smučarsko znanje? Potem je Azija kot nalašč za vas.

Za večino ljudi je Azija zadnje, na kar bi pomislili, ko pomislijo na smučanje. Vendar v tem delu sveta obstaja ogromno smučišč, ki so primerna tako za adrenalinske odvisnike kot bolj umirjene turiste.

Niseko, Hokaido, Japonska
Niseko, Hokaido, Japonska FOTO: Google
Appi Kogen, Tohoku, Japonska
Appi ima 282 hektarjev smučišč, 21 prog s povprečno dolžino dva kilometra na progo. In kar je najboljše, mnoga med njimi so dokaj prazna tudi med najhujšo sezono. Smučišča ponujajo tudi veliko možnosti za vse ljubitelje turnega smučanja.

Niseko, Hokaido, Japonska
Niseko velja za eno najbolj zasneženih smučišč na svetu. Smučišče ima tudi zelo bogato nočno življenje in je najverjetneje zaradi tega eno najbolj priljubljenih smučišč zabave željnih Avstralcev. Smučišče je legendarno tudi zaradi nočne smuke in turnega smučanja. Niseko ima v bistvu štiri smučišča, ki so med seboj povezana. Skupaj imajo 886 hektarjev smučišč, ki jih lahko smučarji prevozijo v eni vožnji. Največje od štirih smučišč je Niseko Hirafu, ki ima dva zabaviščna parka in steze za motorne sanke.

Rusutsu, Hokaido, Japonska
Je v bližini Sapora, glavnega mesta otoka Hokaido. Ima 37 stez, ki skupaj merijo 42 kilometrov in se raztezajo preko treh gora. Rusutsu pa ponuja še vožnje s pasjo vprego, vožnjo z motornimi sanmi in jahanje.

Alpensia, Pjeongčang, Južna Koreja
Seul se že leta trudi, da bi se kvalificiral za prireditelja olimpijskih iger. To jim sicer še ni uspelo, so pa na ta način dobili večje število odličnih smučišč. In eno od teh je Alpensia v Pjeongčangu. Smučišče je bilo končano leta 2009 in ima skoraj pet kvadratnih kilometrov smučišč. Ker je narejeno za olimpijske igre, ima tudi dobre steze za tek na smučeh in celo možnost biatlona in smučarskih skokov. Smučišče je v bližini nacionalnega parka Odaesan in iz stolpa, namenjenega skakalcem, je razgled izjemen.

Jongpjong, Gangwon-do, Južna Koreja

Je najstarejše smučišče v Južni Koreji in tudi eno najbolj popularnih, ne le zaradi smučanja, temveč tudi zaradi tega, ker so tukaj snemali Zimsko sonato, eno najbolj popularnih nanizank v Južni Koreji. Ima 1620 hektarjev smučišč, kjer je približno 25 kilometrov smučišč. Poleg zimskih radosti pa letovišče ponuja tudi bazene s termalno vodo.

Jisan, Južna Koreja
Je sicer nekoliko bolj položno smučišče, kar odbija nekatere bolj izkušene smučarje. Vsekakor pa so odlična smučišča za začetnike. Imajo tudi dve stezi, ki sta odprti skoraj vso noč. V bližini je kmetija z imenom Hanteo farma s poniji, kjer lahko gostje uživajo v jahanju in kmečkih opravilih.

Yabuli, Heilongjiang, Kitajska
Yabuli, Heilongjiang, Kitajska FOTO: Google

Gulmarg, Kašmir
Gulmarg velja za eno najbolj zaželenih letovišč na svetu, ki privablja adrenalinske navdušence iz vsega sveta. Gondola smučarje popelje kar 3.979 metrov visoko in lansko leto je smučišče obiskalo preko 400.000 ljudi.

Alshan, Kitajska
Velik del smučišča je sicer navadno zaprt, saj na njem trenira kitajska smučarska reprezentanca, vendar za smučarje ostane še zmeraj približno 10 kilometrov prog.

Yabuli, Heilongjiang, Kitajska
Je eno največjih smučišč na Kitajskem, saj ima preko 30 kilometrov smučišč. Najdaljša proga je dolga kar tri kilometre, vse proge pa so razvrščene po težavnostni stopnji in nekatere so samo za prave adrenalinske odvisneže. Med slednje sodi steza z imenom A5, ki jo imenujejo tudi 'cesta za pogumne'. Imajo tudi posebno, 2,2 kilometra dolgo, progo za sankanje.

Nanshan, Peking
Ima 150.000 hektarjev smučišč na njih pa 21 stez. Večinoma so namenjene začetnikom, nekatere pa so samo za res izkušene smučarje. Edina težava je, da se na smučiščih v glavnem zanašajo na umetni sneg.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497