Moskisvet.com
Napolnjen bo z vodikom, poganjala pa ga bo sončna energija.

Stil

Prvi leteči hotel na svetu

M.J.
30. 11. 2010 12.05
2

Londonski dizajnerski studio Seymourpowell je predstavil koncept, ki bo v bližnji prihodnosti omogočal potnikom, da uživajo v lagodnem in luksuznem zračnem potovanju.

Koncept je osredotočen na izdelavo luksuznega cepelina, ki bo napolnjen z vodikom, poganjala pa ga bo sončna energija. Po navedbah studia Seymourpowell naj bi bila izdelava zračnega hotela mogoča že okoli leta 2015. Pri samem projektu sodeluje tudi podjetje Samsung, ki je glavni sponzor tega letečega hotela.

Cepelin naj bi bil sposoben doseči višino 3,5 kilometra in to brez vsakršnega ropota, poleg tega bo okolju prijazen. Svojim gostom bo omogočal tudi ogled zanimivosti na tleh, saj se bo za ta namen lahko spustil na vsega nekaj 10 metrov višine. Luksuzna zračna ladja bo sposobna premagati tudi večje razdalje, med katerimi bo za let od New Yorka do Londona potrebovala 37 ur in za let med Šanghajem in Los Angelesom približno 90 ur.

Seveda bo tudi notranjost opremljena z vsemi tistimi malenkostmi, brez katerih si luksuza danes ni moč predstavljali. Gostje bodo lahko izbirali med štirimi dupleks ali petimi manjšimi apartmaji, za sprehod in uživanje svežega zraka pa bo na strehi na voljo tudi terasa, ki bo ponujala dovolj prostora za vse goste. Vsako stanovanje bo opremljeno s kuhinjo in jedilnico, ki bo imela odprt pogled v zunanjost, kar bo omogočalo brezprimerno obedovanje. Poleg tega bo hotel opremljen tudi z opazovalnico zvezd, kjer bodo gostje lahko opazovali zvezde na nebu, pod prozornimi tlemi pa ji bodo švigali oblaki. Ali bo leteči koncept ostal le koncept ali bo morda postal tudi realnost, pa bo pokazal čas.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497