Moskisvet.com
Panerai

Stil

Panerai – ure za prave moške

R.B.
18. 12. 2010 11.54
0

Velikanska ura na moškem zapestju je lahko znak moškosti ali pa v primeru ozkega, šibkega zapestja tudi bizarni, namizni budilki podoben kos ročnega nakita. Panerai spada v to kategorijo.

Še na Stallonovi roki ura izgleda gromozanska.
Še na Stallonovi roki ura izgleda gromozanska. FOTO: arhiv proizvajalca

V 90. letih prejšnjega stoletja so na police (in zapestja) začele prihajati ogromne ročne ure, katerih premeri okvirov so presegali 50 milimetrov. Luksuzna znamka Panerai je bila ena prvih, ki so začele z velikanskimi masivnimi urami za močne moške roke.

Panerai prihaja iz Firenc, kjer je urarski mojster Giovanni Panerai začel izdelovati precizne časomere, ki so jih pozneje vzljubili tudi italijanski marinci med tistih nekaj uspešnih akcij, ki so jih izvedli proti zaveznikom med drugo svetovno vojno. Sicer so ure Panerai težko zaslužne za uspehe ali neuspehe italijanskih vojakov, vendar so jih slednji tako vzljubili, da so na njihovih rokah ostale vse do pred 20 let, ko so se preusmerili bolj na civilna zapestja.

Vendar je bil Panerai prej omejen bolj na italijanska zapestja vse do sredine 90. let prejšnjega stoletja, ko so njihovo uro paparaci opazili na zapestju takrat že legendarnega filmskega igralca Sylvestra Stalloneja. Podjetje je to dobesedno izstrelilo v orbito in na podjetje so začele deževati ponudbe za prevzem. Uspelo je švicarski multinacionalki Companie Financiere Richemont iz Neuchatela, pod katero je Panerai ostal do danes.

Po nekaterih navedbah je Sly Stallone naročil več ur z njegovim imenom, vgraviranim na zadnjem pokrovu in z njimi obdaroval prijatelje, med njimi tudi Arnolda Schwarzeneggerja. Stallone danes nosi ročno uro velikanko, ki sliši na ime Panerai Egiziano, s premerom kar 60 milimetrov. Slednja je naslednica potapljaške ure iz 50. let prejšnjega stoletja, le da je danes odeta v brušeni titan in pokrita s safirnim steklom. Ura je tako masivna, da lahko po mnenju mnogih z njo brez problema ubiješ človeka ali žival.

Poganja jo napredni avtomatični mehanizem, ki ji omogoča osem dni popolne avtonomije, brez avtomatskega navijanja. Cena Panerai Edizione modela iz leta 2009, ki je še vedno v prodaji, se giblje okoli 30.000 evrov. V kratkem videu si oglejte to masivno lepotico od blizu.

 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497