Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Šport

Hoja po japonsko

U.K.
01. 08. 2018 14.21
2

Pri videih, kjer skupina ljudi počne eno in isto, je gledalec na trenutke vržen v neke vrste hipnotični trans. In to gotovo velja tudi za nov japonski nacionalni šport – sinhrono korakanje.

Japonska je svet, ki je za Zahodnjake kar nekoliko nerazumljiv in seveda obratno. Sepuku (obredni samomor), bušido (pot bojevnika), razni resničnostni šovi, ki znajo biti precej brutalni in predvsem dejstvo, da je praktično vse, česar se lotijo, izdelano do popolnosti. To so med drugim lastnosti, ki označujejo Japonce.

In samo oni lahko vzamejo nekaj tako vsakdanjega, kot je hoja in iz tega naredijo umetnost. Študenti na Univerzi Nippon so izdelali koreografijo, ki nekako spominja na vojaško marširanje in iz tega naredili pravo malo revolucijo, saj se je iz tega razvil šport, ki so ga poimenovali sinhrono korakanje. Po prvih posnetkih študentov, ki so jih objavili na YouTubu, so se hitro pojavile druge skupine, kar najverjetneje pomeni, da sinhrono korakanje ne bo zamrlo tako hitro.

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479