Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Stil

Pregrešno dragi Celsius X VI II – telefon ali ura?

M.J.
17. 12. 2010 15.29
2

Veliko proizvajalcev je že poskusilo izdelati telefon in uro v enem. Večini je to tudi uspelo, le s to razliko, da so bili vsi poskusi dejansko ure, v katere so bile vgrajene tudi funkcije telefona.

In vsem je bila skupna nošnja na roki. Toda Celsisus X VI II je nekaj popolnoma drugačnega; je preprost telefon, v katerega je vgrajen urni mehanizem.

In da bi si telefon (ali uro ali kar koli to že je), katerega cena znaša preko 200 tisoč evrov, sploh lahko privoščili, morate: imeti moškega strežnika, uživati kaviar na luni, ponujeno vam mora biti človeško meso (ki ga seveda vljudno zavrnete), odpeljati svojo pando k frizerju, imeti očala iz platine, zavrniti prelepo dekle (ker je noč že okupirana z njimi) in imeti zasebni helikopter, ki vas po končanih nakupih odpelje domov. No, ja, to je sicer nabor stvari, s pomočjo katerih bi lažje razumeli uporabnost tega telefona, vendar dejansko obstajajo ljudje, ki so za omenjeni telefon pripravljeni odšteti skoraj neverjetno vsoto denarja.

V model Celsius C VI II je vgrajen dovršen urni mehanizem, ki si ga lahko radovednež ali lastnik ogleda skozi prozoren pokrov na sprednji strani. Če je na zunaj telefon videti kot nekakšna sofisticirana naprava iz kakšnega Bondovega filma, notranjost mogoče nekoliko razočara. Ta namreč deluje kot običajen telefon na poklop. Poleg izredno dovršenega urnega mehanizma ima Celsius tudi patentiran mehanizem, ki proizvaja in shranjuje kinetično energijo, ki jo proizvaja uporabnik. Telefon je kompatibilen z GSM-omrežjem in ima vgrajen tudi 3,2-megatočkovni fotoaparat z bliskavico in s funkcijo avtofokus. Telefon sestavlja več kot 600 različnih delov, izmed katerih jih 330 sestavlja urni mehanizem.

Ta unikatna stvaritev je nastala kot posledica štiriletnih raziskav in razvoja. Je resnično izdelek, ki premika meje domišljije. Izdelan bo v omejeni seriji in bo resnično namenjen samo 18 srečnežem, ki bodo zanj morali odšteti približno 224 tisoč evrov.
 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497