Moskisvet.com
Nova NBA sezona

Šport

NBA urnik: kdaj se bodo Slovenci udarili med seboj?

A.P.
13. 08. 2019 07.03
0

Liga NBA je razglasila urnik za sezono 2019/20. V prihodnji sezoni bo imela Slovenija po zaslugi Vlatka Čančarja, Gorana Dragića in Luke Dončića kar tri svoje predstavnike. Kdaj si bodo na parketu srečali Slovenci in kdo je njihov prvi nasprotnik?

Sezona za najboljšega novinca lanske sezone, Luko Dončića, ki že nestrpno čaka svojo drugo sezono v ligi NBA, se začenja 23. oktobra, ko bo ekipa Dallas Mavericks doma gostila čarovnike iz Washingtona, že 25. oktobra pa si bo z oči v oči zrl z ekipo New Orleans, ki jo je okrepil prvi izbor na letošnjem draftu, Zion Williamson. To tekmo bo prenašal tudi ESPN. Dončićeve ekipe ne čaka nič kaj lahkoten skok v novo sezono, saj ima kar zahteven razpored. Za začetek jih čakajo sami težki kalibri, zato bo hitro jasno, ali je stroj za doseganje košev Dončić–Porzingis že ogret na delovno temperaturo.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Prvič se bo Dončiću na igrišču potencialno zoperstavil Slovenec 29. oktobra, ko ga čaka dvoboj z ekipo Denver Nuggets, ki jo je med poletjem okrepil Vlatko Čančar. Ta mu bo nasproti stal še 8. januarja. To tekmo bo prenašal EPSN. Ekipi sta v novi sezoni abonirani na osmico, saj se bosta srečali tudi 8. marca in 8. aprila. Njuna zadnja tekma bo hkrati predzadnja za ekipi v rednem delu, obe pa si obetata nadaljnji pohod v končnici. Denver sicer račun za novo sezono odpira proti Portlandu (23. oktober).

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Če se bosta Dončić in Čančar potencialno pomerila štirikrat, pa je žreb določil, da bo Luko njegov mentor, Goran Dragić, čakal le dvakrat. 14. decembra se bosta Dallas in Miami Heat udarila v Teksasu, na Floridi pa 28. februarja. To je čas po prestopnem roku in lahko se zgodi, da bo takrat ''Gogi'' že v dresu katere druge ekipe. S Čančarjem se bo Dragić pomeril že 5. novembra, debitant v ligi NBA pa bo v Miamiju prvič zaigral – če bo dobil priložnost – 25. marca. Prvi tekmec Miamija bodo Grizliji iz Memphisa.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Vročica sicer ni več tako vroča za ''NBA'' televiziji ESPN in TNT, saj bo ESPN njihove tekme prenašal vsega šestkrat, s čimer Miami sodi med ekipe z najmanj prenosi na nacionalni ravni. Dallas si obeta devet prenosov na ESPN in štiri na TNT. Še več so jih dobili Nuggetsi, in sicer 17. Najbolj komercialno zanimive so ekipe Golden State Warriors ter obe ekipi iz Los Angelesa (Lakersi in Clippersi), sledijo pa Bucksi, Celticsi, Rocketsi, Sixersi, Pelikani, Blazersi in Jazzovci.

Dončić si je omislil novo mrcino!
Preberi še
Dončić si je omislil novo mrcino!

Liga NBA se sicer začenja 22. oktobra, ko bosta na sporedu dve poslastici. Hitro se bo pokazalo, kdo bi utegnil biti kralj mesta angelov, saj nas čaka obračun Lakersov in Clippersov, ki sta obe pretendenta za naslov. Tega brani ekipa Toronto Raptors, ki jo na uvodni večer čaka dokazovanja željna ekipa New Orleans. Redni del se bo zaključil 15. aprila, končnica pa se začne tri dni kasneje, torej 18. aprila. Tudi tokrat bodo moštva v rednem delu odigrala 82 tekem.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342