Moskisvet.com
Najdražje vstopnice

Šport

Najdražje vstopnice za športne dogodke v zgodovini

A.P.
25. 09. 2019 08.10
0

Nekatere dvorane in stadioni so preprosto premajhni za vse navijače, ki bi si želeli tekmo ali dvoboj ogledati v živo, zato na črnem trgu cene vstopnic dosegajo vrtoglave višine. In ko se za dragocen košček papirja grebe toliko rok, si preprodajalci manejo roke, saj cene poletijo v nebo.

Ni skrivnost, da so cene vstopnic na črnem trgu za športne dogodke, po katerih vlada veliko povpraševanje, tudi desetkrat dražje od uradnih. Marsikdo je pripravljen globoko seči v žep, da dobi mesto na športnem prizorišču in si športni dogodek ogleda v živo.

Razsipni nogometaš v enem dnevu kupil tri avtomobile
Preberi še
Razsipni nogometaš v enem dnevu kupil tri avtomobile

Ogled športnih tekem je lahko tako ne le sila zabaven, ampak tudi sila drag ''šport'', saj so se nekatere vstopnice prodale tudi za višino letne plače Slovenca z direktorsko plačo.

Najdražje vstopnice za športne dogodke vseh časov:

Boksarski dvoboj: Floyd Mayweather proti Conorju McGregorju (2017)

Boksarski dvoboj stoletja, ki se je med neporaženim ameriškim boksarskim šampionom Floydom Mayweatherjem in irsko UCF atrakcijo Conorjem McGregorjem odvijal v Las Vegasu, so poimenovali kar The Money Fight (dvoboj ''zelencev''), ki je upravičil svoje nadimenk, čeravno je dvoboj s športnega stališča razočaral. Nekateri srečneži, ki so prvenec Irca v boksarskem ringu spremljali v živo, so za vstopnico odšteti tudi 143.000 evrov, najdražja vstopnica pa je bila prodana kar za 186.000 evrov.

Najbolj pričakovan boksarski obračun vseh časov ni upravičil svojih pričakovanj, glavna akterja pa sta v žep pobasala milijone.
Najbolj pričakovan boksarski obračun vseh časov ni upravičil svojih pričakovanj, glavna akterja pa sta v žep pobasala milijone. FOTO: Profimedia

Finale ameriške košarkarske lige (NBA): Los Angeles Lakers proti Boston Celticsom (2010)

Med Jezerniki in Kelti vlada eno najdlje trajajočih rivalstev v zgodovini lige NBA – večno rivalstvo se je rodilo že davnega leta 1959. Leta 2010 sta se moštvi pomerili v finalu najmočnejše košarkarske lige na svetu in serija, ki jo je odločila šele sedma tekma, se je vpisala v športno zgodovino v številnih aspektih, tudi glede višine cene vstopnic. Navijači so razpoložljive vstopnice razgrabili, preprodajalci pa so jih tisim, ki so ostali praznih rok, ponujali za bajne vsote. Cena je še posebej poletele v nebo za odločilno sedmo tekmo, ki so jo dobili Kobe Bryant in druščina, saj je cena za mesto ob igrišču dosegla šestmestno številko. Najdražje vstopnice so prodali za 104.000 evrov.

Večna rivala.
Večna rivala. FOTO: Profimedia

Finale ameriške košarkarske lige NBA: Cleveland Cavaliers proti Golden State Warriorsom (2017)

Leta 2017 so se Bojevniki in Kavaliriji v finalu lige NBA srečali že tretjič zapored. Tokrat so krajšo potegnili LeBron in druščina, saj so se jim Warriorsi pod taktirko Stepha Curryja maščevali za poraz sezono pred tem (serijo so dobili s 4:1). Čeravno šlo za svojevrsten déjà vu, to ni zmanjšalo povpraševanja po vstopnicah, ki so se prodajale za med. Tako zelo, da so jih najbolj obupanim na črnem trgu prodajali tudi za 121.000 evrov.

Cleveland in Golden State sta nekaj let krojila vrh lige NBA.
Cleveland in Golden State sta nekaj let krojila vrh lige NBA. FOTO: Profimedia

Finale ameriškega prvenstva v baseballu: Chicago Cubs proti Cleveland Indians (2016)

Tudi ta serije je šla v ''živ rob'', saj je prvaka odločila šele sedma tekma. Šlo je za dvoboj ekip, ki v ligi MLB najdlje čakali na nov naslov prvaka – skupaj je post trajal kar 174 let. Na koncu so 98 let trajajočo sušo prekinili Cubsi, ki so naslov osvojili prvič po letu 1908. Ni presenečenje, da si je mnogo navijačev želelo zgodovinski trenutek pospremiti v živo. Povprečna cena za vstopnico skozi celotno serijo je na črnem trgu znašala 2040 evrov, nekateri pa so za najboljše sedeže odšteli, reci in piši – 1.06 milijona evrov.

Prvake je sprejel tudi tedanji ameriški predsednik Barack Obama.
Prvake je sprejel tudi tedanji ameriški predsednik Barack Obama. FOTO: Profimedia

Finale svetovnega prvenstva v nogometu: Nemčija proti Argentini (2014)

Leta 2014 je svetovno prvenstvo potekalo v Braziliji, kjer sta se v velikem finalu srečali Nemčija – ta je pred tem s 7:1 povozila domačine – in Argentina. Na koncu je naslov na veliko žalost Lionela Messija romal v roke Nemcev. Nekateri gledalci, ki do vstopnice niso prišli po uradni poti, so bili za ogled težko pričakovane tekme pripravljeni na široko razpreti denarnico. Čeravno je preprodaja v Braziliji nezakonita, pa to ni ustavilo preprodajalcev. Na črnem trgu se je vstopnico dalo dobiti ''že'' za 4.5000 evrov, manj srečne pa so preprodajalci olajšali za 18.000 evrov.

Nemci so v finalu Argentino premagali 1:0.
Nemci so v finalu Argentino premagali 1:0. FOTO: Profimedia

Finale Wimbledona: Andy Murray proti Novaku Djokoviću (2013)

Finalni teniški obračun na sveti travi leta 2013 je prinesel dvoboj med domačinom in srbskim teniškim velemojstrom, dvoboj pa je bil poseben zaradi dejstva, da so Britanci vse od leta 1936 čakali na svojega zmagovalca na turnirjih za Grand Slam. Pričakovano so bile vstopnice vroče blago, ki ga je bilo sila težko dobiti, zato je bilo na črnem trgu treba zanje odšteti celo premoženje - nekatere so prodali za 59.000 evrov. Ali je bilo vredno ali ne, ve vsak pri sebi, gledalci pa so definitivno prišli na svoj račun, saj je Murray prekinil britansko sušo.

Škot Andy Murray je leta 2014 vendarle prekinil dolgo britansko sušo na turnirjih velike četverice.
Škot Andy Murray je leta 2014 vendarle prekinil dolgo britansko sušo na turnirjih velike četverice. FOTO: Profimedia
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376