Moskisvet.com
Ronaldo proslavljanje zadetka

Šport

Ronaldo pojasnil, zakaj proslavlja gole kot alfa samec

A.P.
08. 08. 2019 22.47
1

Ronaldovo značilno proslavljanje zadetkov – razkoračen poskok z razprostrtima rokama, prsti stisnjenimi v pest in vzklik – je postalo njegov zaščitni znak. Vse skupaj se je začelo pred šestimi leti na tekmi proti Chelseaju in od takrat postalo neločljivo povezano s Portugalcem, ki je po dolgih letih ugibanj le razkril ozadje nastanka proslavljanja, ki je med mladimi nogometaši dobil številne posnemovalce.

Proslavljanje, ki ga danes posnemajo otroci in mladina širom sveta, je Cristiano Ronaldo izumil povsem po naključju v ZDA na prijateljski tekmi, ki se je odvijala 7. avgusta 2013 v Miamiju, ko je bil še član Reala iz Madrida.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

''Začelo se je, ko smo v ZDA igrali s Chelseajem in res ne vem, kako je prišlo do tega. Dal sem gol in je kar prišlo iz mene. Če sem iskren, je bilo povsem spontano. Kmalu sem ugotovil, da mi je všeč, zato sem začel zadetke večkrat tako proslavljati. Opazil sem, da je navijačem všeč in so si ga zapomnili, zato sem od takrat proslavljal na takšen način,'' je Ronaldo pojasnil kdaj in kako se je rodil značilen potek dogodkov po zadetku, ki ga začini z bojnik krikom ''siiii'' – v španščini to pomeni 'ja'.

Ronaldo troši milijone: takšno počitniško hišo si je omislil
Preberi še
Ronaldo troši milijone: takšno počitniško hišo si je omislil

Z vzklikom, s katerim se podpiše pod vsak zadetek, je zaključil tudi zahvalni govor, ko je leta 2014 prejel zlato žogo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

34-letni napadalec je razkril tudi, kdo je nogometaš, ki bi ga najraje videl ob sebi. '' V glavi imam mnogo igralcev, s katerimi bi želel zaigrati, toda izbral bom nekoga iz moje države, ki je pred nekaj leti umrl (2014, op. p.) – to je  Eusebio,'' ki je bil tako kot Ronaldo pravi stroj za zadetke (večino kariere je preživel pri Benfici) in za katerega bi si velemojster nogometa ''želel, da bi lahko zaigral z njim v reprezentanci,'' je v intervjuju za Soccer.com pojasnil petkratni dobitnik zlate žoge (Ballon d'Or), ki trenutno gole zabija za italijanski Juventus.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382