Moskisvet.com
Primož Roglič in Tadej Pogačar

Šport

Roglič tudi na Vuelti prvi stavniški favorit

A.P.
20. 08. 2019 06.42
0

29-letni slovenski kolesarski as Primož Roglič, ki je junija Dirko po Italiji zaključil na zmagovalnem odru in prvič postal oče, bo 24. začel Dirko po Španiji, še zadnjo tritedensko kolesarsko preizkušnjo v sezoni, kjer bo tako kot na Giru osrednji favorit.

Čeprav boste s stavo na Primoža Rogliča (Jumbo-Visma) zaslužili najmanj, pa bi bili verjetno vseeno zadovoljni z izplenom, saj še noben Slovenec ni dobil katere izmed treh največjih tritedenskih kolesarskih dirk na svetu. Na Dirki po Italiji mu je slavje preprečila bolezen, poškodba, smola in šibka ekipa, na Vuelti pa ima v rokah boljše karte in s tem lepe možnosti, da se tudi na španski pentlji bori za skupno zmago. Ekipa Jumbo-Visma je ob Astani in Movistarju na papirju najmočnejša.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vuelta se začenja z ekipnim kronometrom 24. avgusta in če gre soditi po Dirki po Franciji, bi lahko bili Nizozemci v rdečem (majici, ne številkah) že prvi dan. V igri za visoko uvrstitev bodo tudi ''rožnati'' Richard Carapaz, pa Nairo Quintana in svetovni prvak Alejandro Valverde (vsi Movistart), medtem ko bo imel Roglič glavne tekmece tudi v ekipi Astane, ki v ogenj pošilja Miguela Angela Lopeza in Jakoba Fulgusanga, ki je zaradi poškodbe odstopil na Dirki po Franciji. O španskem mozaiku Jumbo-Visme smo pisalu TU.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Napovedati zmagovalca tako nepredvidljive dirke, kot je Vuelta, je nehvaležno opravilo, poleg tega se sezona preveša v zadnjo tretjino, ko se že močno opazi utrujenost in imajo številni že zelo težke noge. Zato smo raje preverili, kaj pravijo stavniške hiše. Te največ možnosti za skupno zmago pripisujejo Zasavcu, ki so ga znova uvrstile ne le v najožji krog favoritov, ampak kar na sam vrh. Za vsak vloženi evro na njegovo zmago ponujajo 1,44 evra (4/9).

Primož Roglič - Vuelta
Primož Roglič - Vuelta FOTO: Profimedia

Drugi stavniški favorit je Kolumbijec Lopez, lani skupno tretji na Vuelti. Za vložen evro vam bo prinesel štiri evre dobitka (3/1). Med glavne favorite sodi tudi zmagovalec Gira, Ekvadorec Carapaz, ki vam bo za vložen evro prinesel 4,50 evra (7/2). Četrti na stavnicah je Rogličev prvi pomočnik in tretji s Toura, svojeglavi Nizozemec Steven Kruijswijk. Za vsak vložen evro stavniške hiše na njegovo zmago v Madridu ponujajo 10 evrov dobitka (9/1). Sledita Quintana (16/1) in Valverde (18/1). Prvi favorit moštva Ineos je Geoghegan Hart s kvoto 22/1.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V širši krog favoritov stavnice uvrščajo tudi debitanta na tritedenskih dirkah, Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirate, 28/1), ki zaokrožuje prvo deseterico favoritov za končno zmago, čeprav bo ''le'' prvi pomočnik Italijana Fabiana Aruja. 20-letni Pogačar je letos dobil Dirko po Kaliforniji in osvojil majico za najboljšega mladega kolesarja na Dirki po Baskiji in Sloveniji. Na Vuelti bodo pedale obračali tudi Luka Mezgec (Mitchelton–Scott), Luka Pobernik in Domen Novak (oba Bahrain Merida), ki pa seveda niso med favoriti za skupno zmago, saj bodo na Vuelti s povsem drugimi nalogami kot Roglič in Pogačar.

Primož Roglič in Luka Mezgec
Primož Roglič in Luka Mezgec FOTO: Profimedia

Stavrniški favoriti na Dirki po Španiji:

1. Primož Roglič (Slo) Jumbo-Visma – 9/4

2. Miguel Ángel López (Kol) Astana – 3/1

3. Richard Carapaz (Ekv) Movistar – 7/2

4. Steven Kruijswijk (Niz) Jumbo-Visma – 9/1

5. Nairo Quintana (Kol) Movistar – 16/1

Priložnost za revanšo: Roglič s Carapazom v boj za rdečo majico
Preberi še
Priložnost za revanšo: Roglič s Carapazom v boj za rdečo majico

6. Alejandro Valverde (Špa) Movistar – 18/1

7. Tao Geoghegan Hart (VB) Ineos – 22/1

8. Esteban Chaves (Kol) Mitchelton-Scott – 25/1

9. Rafał Majka (Pol) Bora-Hansgrohe – 27/1

10. Tadej Pogačar (Slo) UAE Team Emirates – 28/1

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400