Moskisvet.com
Daniel Cormier

Borilni športi

UFC 241: svetovni prvak želi zapečatiti usodo ameriškega Hrvata

24UR
15. 08. 2019 07.42
0

''Po novem porazu se ne bo uspel pobrati,'' poudarja Daniel Cormier, ki ga v soboto 17. avgusta čaka povratni dvoboj z Američanom hrvaških korenin, Stipetom Miočićem, ki je pred dvobojem s Cormierjem trikrat ubranil šampionski pas v težki kategoriji organizacije UFC, kar je dosežek, ki prej ni uspel še nikomur. Bo temnopoltemu Američanu, ki je lanskega novembra kot prvi ubranil pas v dveh kategorijah (težki in poltežki) vrnil milo za drago?

40-letni Daniel Cormier in 36-letni Stipe Miočić bosta glavni zvezdi dogodka UFC 241, ki se bo odvijal v Honda Centru v Anaheimu (Kalifornija). Borca sta si v oktagonu nazadnje nasproti stala lanskega julija, ko je Cormier s Miočićem opravil že v prvi rundi, čeravno je bil takrat pred dvobojem precej bolj glasen Miočić, ki je branil naslov svetovnega prvaka.

Kdo bo tokrat izšel kot zmagovalec?
Kdo bo tokrat izšel kot zmagovalec? FOTO:

Tokrat je slika obratna in tudi z jezikom bolj opleta Cormier, sobota pa bo dala odgovor na to ali se je razmerje moči v oktagonu v zadnjem letu kaj spremenilo. Dvoboj si boste lahko v živo ogledali v neposrednem prenosu na VOYO v noči na nedeljo, točneje ob 4.00 po srednjeevropskem času.

Novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Brutalno: tekmec mu je nos dobesedno zmečkal
Preberi še
Brutalno: tekmec mu je nos dobesedno zmečkal

V preteklosti je veljalo, da sta si borca precej naklonjena, a so se njuni odnosi po besedah Cormierja v zadnjem obdobju skrhali. "Čeprav je spoštljiv, mi seže v roko in me ne blati, menim, da me globoko v sebi ne prenese. Preprosto sva si preveč različna,'' razlaga Cormier. ''Stipe je bolj umirjen tip, sam pa sem precej bolj glasen. Tudi moji najbližji prijatelji so glasni, česar očitno ne mara. V tej zgodbi niti ni pomembno ali sva lahko prijatelja ali ne, saj ima Stipe svoje življenje, jaz pa svojega.'' Cormier se je dotaknil tudi lanske borbe.

Stipe Miočić
Stipe Miočić FOTO: Profimedia

''Najbolj me je spravilo iz tira to, da se je po porazu obnašal kot razvajen mulec. Na vsak način je želel izsiliti povratni dvoboj, čeprav sem menil, da bi se moral pred tem boriti z drugim tekmecem. Uspel je v svoji nameri, a če misli, da mu bo zdaj lažje, se močno moti," se pred povratnim dvobojem bodri aktualni svetovni prvak, ki dodaja, da se tekmečevi karieri ne piše nič dobrega. ''Ko sem drugič zapored izgubil proti Jonu Jonesu, sem bil povsem uničen. Psihično sem bil sesut –  brez upanja na uspešno vrnitev v oktagon. A po tem so se dogajala pozitivne stvari, ki so me vrnile med žive. Boril sem se in odrekal, da sem se vrnil nazaj. V tem času pa je Miočić le sedel, čakal in o meni govoril neresnične stvari. Človek dobi, kar si zasluži. To se bo Miočiću zgodilo ta vikend, saj se po drugem zaporednem porazu proti meni ne bo uspel vrniti na staro raven.''

Daniel Cormier
Daniel Cormier FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382