Moskisvet.com
Vokovi - 1

Novice

Volkovi raztrgali paznico

U.K.
18. 06. 2012 09.51
7

V švedskem živalskem vrtu Kolmarden so volkovi napadli 30-letno delavko živalskega vrta, ko jih je ta hranila.

Za zdaj neimenovana ženska je prav te volkove vzgajala že kot mladičke in čeprav so ji drugi zaposleni poskušali pomagati, je bilo zanjo žal prepozno.

Vokovi - 4
Vokovi - 4 FOTO: Reuters

Kolmaden je največji živalski vrt na Švedskem in obiskovalcem ponuja oseben stik z živalmi, kar vključuje tudi volkove. Predstavniki živalskega vrta so dejali, da še ni odločeno, kaj se bo zgodilo z živalmi.

Napadi volkov so zelo redki. V divjini v zadnjih stotih letih ni bilo uradno zabeleženega primera, kjer bi volkovi ubili človeka. Za mnoge smrtonosne napade, ki so jih pripisovali volkovom, se je kasneje izkazalo, da so jih izvršili ljudje, trupla pa so nato požrli volkovi.

Vokovi - 3
Vokovi - 3 FOTO: Reuters

So se pa podobni napadi že zgodili v živalskih vrtovih. Živali v 'vrtovih' namreč izgubijo strah pred človekom in tako lahko pride do nesreč, tudi s tako katastrofalnimi posledicami kot na Švedskem.

Volkovi so pač divje živali in izjemno močne. A kljub temu praktično ni smrtnih primerov zaradi volkov. Psi, recimo, ubijejo v povprečju okoli 30 ljudi na leto. Miti o požrešnih pošastih so točno to – miti.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497