Moskisvet.com
Poljska vasica

Novice

Spoznajte vas, kjer se rojevajo zgolj deklice

A.P.
19. 08. 2019 09.49
0

Poljska vasica Miejsce Odrzańskie se sooča z nenavadnim problemov. V vasi se že skoraj desetletje ni rodil fantek! Zato so razpisali nagrado za par, ki bo povil dečka.

Prebivalci vasi z eno ulico, Miejsce Odrzańskie, bega vprašanje, zakaj se od leta 2010 v vasi rojevajo zgolj deklice. Da bi povrnili naravno ravnovesje, je Rajmund Frischko, župan okraja Cisek, pod katerega spada vasica, razpisal nagrado za par, ki se mu bo rodil deček, prav tako obljublja, da bo otrok deležen posebnega darila, po njem pa bodo morda poimenovali celo ulico ali hrast.

Takšno barvo las ima mali Archie
Preberi še
Takšno barvo las ima mali Archie

Od leta 2010 se je v vasi, ki šteje 92 hiš, rodilo 12 deklic. Manjko moškega podmladka je prišel do izraza na gasilskem tekmovanju za prostovoljne gasilce, kjer so vaško gasilsko društvo zastopala zgolj dekleta. Frischko se je po nasvet zatekel k zdravnikom in znanstvenikom, da bi mu priporočili, kaj lahko stori, da ustavi ta negativen trend, nekateri pa so se celo ponudili, da raziščejo vzrok za ta nenavaden fenomen in med drugim svetovali dieto z veliko kalcija, ki da bo zagotovila rojstvo fantkov. Kot je dejal, mu je neki upokojeni poljski zdravnik dejal, da je spol otroka odvisen od diete ženske, ki da naj bo bogata s kalcijem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

''Želel bi imeti sina, a je to nerealno pričakovati. Sosed je poskušal, a ima dve hčerki. Menim, da ženske tu ne rojevanjo fantkov,'' je dejal poveljnik gasilske brigade Tomasz Golasz, ki je oženil domačinko in ima prav tako dve deklici. Vse odkar je novica o vasi ''brez dečkov'', zaokrožila po svet, je popularnost kraja s cca. 300 prebivalci ušla z vajeti, razlaga županja Krystyna Zydziak.

Statistično gledano se na Poljskem sicer rodi več dečkov kot deklic. Leta 2017 se je namreč rodilo 207.000 fantkov in 196.000 deklic.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394