Moskisvet.com
Slash

Novice

Slash prvič samostojno v Sloveniji

David Bojanovič
25. 01. 2013 14.06
6

Ob izdaji drugega solo albuma sredi lanskega leta se Slash, velikan svetovne glasbene scene in rock ikona, v sklopu svetovne turneje vrača na svetovne odre. Tokrat se bo ustavil tudi pri nas.

Slash
Slash FOTO:

“Apocalyptic Love” je za razliko od prvega samostojnega albuma “Slash“, izdanega dve leti prej, posnet z drugačno zasedbo, ki je za razliko od zasedbe na prvem albumu za muziciranje prejela pozitivne ocene kritikov. Tokrat si Slash oder deli z Mylesom Kennedyjem (pevcem in kitaristom ameriške rock skupine Alter Bridge), Brentom Fitzem (bobni) in Toddom Kernsom (bas kitara), ki skupaj tvorita “The Conspirators”.

Slash je občinstvu poznan predvsem kot bivši kitarist skupine Guns N' Roses in soavtor nepozabnih skladb, kot so “Sweet Child o'Mine”, “Welcome to the Jungle”, “Paradise City”, “November Rain”, “Nightrain”, ki se jih lahko nadejamo tudi na prihajajočem koncertu.

Skupino je oktobra leta 1996 dokončno zapustil, kot pravi sam še danes ― za razliko od oboževalcev in ljubiteljev pristne rock glasbe ― povsem brez obžalovanj.

Pozneje je več časa posvečal skupini Slash's Snakepit in superskupini Velvet Revolver. Singl “Slighter” je bil nagrajen z nagrado Grammy.

Svoj debi je doživel tudi v filmski glasbi. Največje priznanje je zagotovo uvrstitev med najboljše električne kitariste vseh časov, kar mu priznavajo tudi druga velika imena, ki nekaj pomenijo v svetu glasbe in so z njim že sodelovali: Lenny Kravitz, Alice Cooper, Stevie Wonder, Ray Charles, Iggy Pop, Ozzy Osbourne, Lemmy Kilmister, Rihanna ...

Za vse tiste, ki bolj kot na vsakoletni ponavljajoči se recital Prešernovih Poezij ob slovenskem kulturnem prazniku prisegajo na neskončne, rahlo improvizirane solaže na kitari in kakovostno rock glasbo, bo koncert SLASH feat. Myles Kennedy and The Conspirators 8. februarja v Hali Tivoli več kot dobrodošel.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497