Moskisvet.com
AR1429

Novice

To bo v prihodnjih urah udarilo proti Zemlji!

K.Š.
08. 03. 2012 10.14
15

Zelo močan sončni izbruh, ki mu sledi huda sončna nevihta, bo v prihodnjih dneh 'udaril' proti Zemlji. Znanstveniki svarijo pred nevarnostjo.

Za 'sočni šov' je spet odgovorna pega AR1429, ki jo opazujejo v observatoriju agencije NASA – Solar Dynamics Observatory (Sdo). Na tej pegi se dogajajo prave 'pirotehnične akrobacije', ki bi lahko spravile v nevarnost normalno življenje na Zemlji.
Srečanje med rojem sončnih delcev in Zemljinim magnetnim poljem bo seveda ustvarilo krasne in spektakularne severne sije, vendar je ta sončna nevihta potencialno zelo nevarna za satelite, telekomunikacijo in celo letalske polete.

Rekordna erupcija – izbruh, ki se je zgodil ponoči, je bil tako močan, da so ga znanstveniki klasificirali v skupino X5. Izbruhi, ki jih označijo z X, so tisti najmočnejši in Zemlji potencialno nevarni.
Če se boste v teh dneh ukvarjali s kakšnim od telekomunikacijskih aparatom, ki ne deluje, kot bi moral, lahko enostavno krivite sonce.
 

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497