Moskisvet.com
Aymeric Caron je razburil s svojo izjavo.

Novice

Ne ubijajte komarjev! Raje jim darujte kri!

A.P.
05. 08. 2019 06.52
1

Verjetno je ni večje nadloge na svetu od komarjev in ni ga večjega zadovoljstva, ko ga ''počite''. Komarji s prenašanjem različnih povzročiteljev bolezni vsako leto (posredno) ubijejo več kot 700.000 ljudi, kljub temu pa ima francoski borec za pravice živali precej kontroverzno željo: ''Ne ubijajte komarjev, saj potrebujejo kri, da nahranijo svoje otroke.''

47-letni francoski voditelj Aymeric Caron skuša ljudi prepričati, da prizanesejo komarjem, saj ženski komarji oz. samice (to so komarji, ki pikajo) nimajo druge izbire, kot da tvegajo svoje življenje. ''Človek bi moral občasno darovati kri insektu, ki zgolj skuša nahraniti svoje otroke.'' K temu je dodal, da se je piku najlažje izogniti z naravnimi repelenti, kot so sivkino olje, citronela in česen.

Kako se ubraniti pred tigrastimi komarji?
Preberi še
Kako se ubraniti pred tigrastimi komarji?

Če ubijete komarja, ubijete mamo, ki poskuša poskrbeti za svoj podmladek,” je dejal za Komodo TV, ko je odgovoril na vprašanje privrženke antispecizma, to je nasprotnice diskriminacije na podlagi vrste oz. predsodkov do drugih bioloških vrst. V sporni izjavi, ki ji je požela številne kritike – nenazadnje komarji prenašajo smrtonosne bolezni in so tudi v naši bližini letos povzročali kopico preglavic – je dejal, da so ti komarji zgolj skrbne matere, kritike pa odbija z besedami, da je poudaril, da komarjem usmiljenja ne kažemo na območjih, kjer razsajajo bolezni za katere so (ne)posredno krivi in da je bil komentar namenjen zgolj tistim, ki živijo po načelin antispecizma.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot rečeno, nas pikajo samo samice, in sicer preden izležejo jajčeca, za razvoj katerih potrebujejo beljakovine. Večino hrane sicer dobijo preko rastlinskih sokov.

Aymeric Caron je razburil s svojo izjavo.
Aymeric Caron je razburil s svojo izjavo. FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382