Moskisvet.com
Melani Trump plašč 11. september

Novice

Melania s tem plaščem grdo užalila Američane – se je norčevala iz žrtev napada?

A.P.
13. 09. 2019 09.31
21

Melania Trump si je 11. septembra, ki je globoka rana Američanov in bo v njihovem spominu ostal za vedno, privoščila modni spodrsljaj, ki ji ga mnogi ne bodo tako hitro oprostili. Šivi na njenem sicer elegantnem plašču so namreč slikali dogajanje dne, ki je za vedno spremenil ZDA in svet.

Potem ko je ameriški predsednik Donald Trump na Twitterju delil fotografijo z ženo Melanio Trump, ki je nastala pri spomeniku žrtvam leta 93 (Flight 93 National Memorial) v Pennsilvaniji – tega so 11. septembra 2001 ugrabili teroristi Al Kaide, a je letalo med napadom potnikov in posadke strmoglavilo na polje blizu Shanksvilla, pri čemer je umrlo vseh 44 ljudi na krovu, vključno s štirimi ugrabitelji –, kjer sta se poklonila umrlim, je njegova žena zaradi izbire plašča naletela na nepričakovane kritike.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tisti, ki so podrobneje pogledali fotografijo s pripisom We Will Never Forget (Nikoli ne bomo pozabili), so na plašču, ki ga je nosila prva dama ZDA, opazili, da šivi pri razporku zadaj odsevajo dogodke iz 11. septembra 2001, ko sta letali treščili v newyorški svetovni trgovinski center (WTC).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Fotografija je v resnici nastala ob 17. obletnici terorističnih napadov na ZDA, 73-letni Trump pa jo je s svetom delil 11. septembra 2019. Na fotografiji 49-letna Melania nosi vojaško moder plašč ameriškega oblikovalca Herveja Pierra, v silhueti belih šivov zadaj pa so številni uporabniki družbenih omrežij prepoznali nebotičnik, medtem ko poklopec na gumb simbolizira letalo, ki se je zaletelo vanj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čeprav je bila fotografija posneta že leta 2018, pa je na kritike naletela šele letos, tiskovna predstavnica Bele hiše Stephanie Grisham pa jih je že označila za ''absurdne''. Ni prvič, da je Melania z izbiro svoje obleke dvignila prah. Mnogi menijo, da izbira obleke ni naključje in da z njo prva dam kot vedno izraža svoje stališče, kot ga je pred leti z Guccijevo roza bluzo s pentljo, ki ji v angleščini pravijo pussy bow (mačja pentlja), ki jo je nosila, potem ko je na površje priplaval arhivski posnetek, v katerem se Donald Trump Billyju Bushu hvali, kako je lahko zaradi slave dobil vsako žensko in jih grabil za mednožje, ali ko je med obiskom centra za pridržanje otroških migrantov v Teksasu nosila sporen plašč I don't really care, do u? (Res mi je vseeno – pa tebi?).

Francoska vojaka premerila vročo Melanio
Preberi še
Francoska vojaka premerila vročo Melanio

To izbiro je tedaj Trump obrazložil z zapisom na Twitterju: ''Res mi je vseeno – pa tebi? se nanaša na medije z lažnimi novicami. Melania je spoznala, kako neiskrene in neresnične so novice v medijih in ji je vseeno!''

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382