Moskisvet.com
Teksaška policija na konjih - temnopolti zločinec

Novice

Belopolta policista na konjih temnopoltega moškega kot sužnja vlačila zvezanega po ulicah

A.P.
07. 08. 2019 15.06
3

V ameriški zvezni državi Teksas so čas očitno zavrteli nazaj v dobo suženjstva in rasne diskriminacije, saj iz mesta Galveston prihaja posnetek dveh belopoltih policistov na konjih, ki zvezanega temnopoltega moškega peljeta proti policijski postaji. Prizor, ki je obudil trpke čase suženjstva v ZDA, je sprožil burne odzive, pristojni pa so se posipali s pepelom.

Očitno nekaterim policistom v Teksasu niso povedali, da živimo v 21. stoletju. Kako drugače si razlagati prizor, ki bi prej sodil v film 12 let suženj, kot pa na ulice ameriškega mesta leta 2019.

Neverjetni prizor, ki ne sodi v 21. stoletje.
Neverjetni prizor, ki ne sodi v 21. stoletje. FOTO: Facebook

Šef policije v Teksasu Vernon Hale se je medtem za sramotno početje svojih mož že opravičil, a škoda, ki je obudila še nezaceljene rane temnopoltega ljudstva, je bil storjena.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Policista iz mesta Galveston sta temnopoltemu moškemu zvezala roke in ga na očeh javnosti s konjem peljala proti policijski postaji ter s tem dodobra ponižala Donalda Neelya. Kot je dejal Hale, ki se je tudi opravičil Neelyju za nepotrebno sramoto, ni šlo za zlonamerno dejanje policistkov, pač pa zgolj slabo presojo, je pa medtem že spremenil politiko postopanja policistov, da se takšni primeri, ki slikajo živo sliko suženjstva in rasizma, ne bi več ponovili.

Dončić prijel za orožje: postaja pravi Teksašan
Preberi še
Dončić prijel za orožje: postaja pravi Teksašan

Pojasnil je, da bi morala policistka pridržanega, ki so ga zaradi motenja posesti aretirali v soboto, na postajo odpeljati z avtomobilom, a so bili tedaj na voljo le policisti na konju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Čeprav gre za uveljavljeno tehniko in v določenih primerih najboljšo prakso, menim, da je šlo za slabo presojo policistov," nadaljuje Hale in dodaja,  da se te tehnike ne bodo več posluževali, saj se ''zavedamo negativne percepcije takšni postopkov, zato je najprimerneje, da to tehniko prenehamo uporabljati.'' Številni z njegovim odgovorom niso bili zadovoljni in zahtevajo sankcije zoper policista P. Broscha in A. Smitha, ki sta ponižala pridržanega in sprožili vročo debato o rasizmu, ki je v ZDA še vedno pereč problem.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382