Moskisvet.com
seks

Novice

Adijo kondomi, prihaja WI-FI kontracepcija!

N.J.
15. 07. 2014 15.24
14

Natikanje kondomov, skrb, ali dekle jemlje kontracepcijske tablete, uporaba diafragme ... pozabite na to, kmalu bo na voljo nova kontracepcijska 'pametna' kapsula!

Nova kapsula, ki bo na tržišču predvidoma leta 2018, naj bi zagotavljala zaščito kar 16 let, poročajo mediji, zaščito pa naj bi bilo mogoče upravljati z brezžičnim upravljalcem, torej na daljavo. Razvoj kapsul naj bi med drugim financirala Fundacija Melinde in Billa Gatesa.

Novi sistem naj bi deloval tako, da bi preko čipa v kri spuščali natančno določeno količino hormona, njihovo delovanje pa bi nadziral zdravnik kar preko daljinca. Lahko bi povečal ali zmanjšal odmerek, oziroma ga popolnoma prekinil, če bi ženska želela zanositi.Ženska bi teh 16 let v sebi nosila vgrajeno 'vrećko' velikost 20x20x7 milimetrov.

Klinična testiranja se bodo po napovedih pričela prihodnje leto. Na podoben način bi lahko dozirali tudi zdravila za druge bolezni, ki so dlje trajajoče in zahtevajo konstantno jemanje zdravil.

kontracepcijska kapsula
kontracepcijska kapsula FOTO: Arhiv proizvajalca

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394