Moskisvet.com
Z 'robotom' do popolnega orgazma - 22

Zanimivo

Roboti kot spolni partnerji

M.J.
18. 01. 2011 13.19
16

Verjetno ni daleč čas, ko bosta moški ali ženska svojemu partnerju kupila seksualnega partnerja, saj raziskovalci že razvijajo prototipe 'seksobotov' prihodnosti.

"Dober dan, želel bi 4-ZFV-2CC!" "Želite 144-urni model 2CC ali normalen 2-urni model z vklopom v omrežno vtičnico?"

Tovrstni pogovori v trgovini bodo verjetno 'kmalu' postali del vsakdana, kajti roboti bodo programirani z več tisočletnim 'znanjem' o erotiki in z enim samim namenom; zadovoljiti naše potrebe. Raziskovalno delo Terrenca Ayma nakazuje na dejstvo, da se bodo seksualni roboti kot partnerji v naslednjem desetletju iz laboratorijev preselili v domače spalnice. Ideja o sožitju med 'roboti' in človeštvom ni nič nevsakdanjega, saj se je že v delu Pigmalion umetnik zaljubil v svojo skulpturo in v delu francoskega pisatelja L'Eve Futur, v katerem znanstvenik izdela ženskega robota, v katerega se nato zaljubi britanski lord. Omenjeni roman je tudi znan po populariziranju izraza android.

Izraz robot naj bi skoval Čeh Karel Capek in izhaja iz besede 'robota', ki v češčini pomeni 'delati'. Na fakulteti v Maastrichtu, na oddelku za umetno inteligenco, deluje David Levy, ki napoveduje, da se bodo okoli leta 2050 v zvezni državi Massachusetts že pojavile prve zahteve po legalizaciji poroke z roboti.

Drugi raziskovalci pa govorijo o nepopisnih orgazmih, ki naj bi jih bili sposobni 'seksoboti' s svojimi 'sekspolozivnimi' napravami in programiranim znanjem prakticirati. S tem, ko roboti postajajo vse naprednejši, postajajo vse bolj napredene tudi njihove zmogljivosti, ki se vedno bolj približujejo človeškim lastnostim. Zato mogoče ni odveč sanjariti o idealnem partnerju, ki vas bo ubogal in vam ponujal intimnost, kadar koli si boste to zaželeli. In zato verjetno tudi ni daleč čas, ko bodo ljudje od pet do glave zaljubljeni v svoje 'seksobote'.

Real Dolls je podjetje, ki se ukvarja z izdelavo ženskih lutk že več kot desetletje. Levy napoveduje, da bodo 'umetni partnerji' posnemali vse aspekte človeškega vedenja in da: "bo njihov dizajn, izdelava, predvsem pa izgled postal praktično nerazločljiv od običajnih ljudi. Posnemali bodo vsakodnevno vedenje ljudi in ti se bodo v njih zaljubili, si jih želeli in se celo spustili v spolna razmerja z njimi."

Predstavljajte si, da 'seksobot' za 20 minut zamudi na svojo poroko s človeškim partnerjem, ki nestrpno čaka na nanjo/nanj. Le kako bi se počutil človeški partner (in njegovi svatje), če bi 'umetni' partner po nesreči stopil na električni kabel, ga izklopil in bi ostala polovica 'električnih' gostov nenadoma 'ugasnila'.

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497