Moskisvet.com
Skrivnosti, ki so pretresle svet

Skrivnosti

Skrivnosti, ki so pretresle svet

U.K.
22. 07. 2018 07.30
17

Nezemljani, duhovi, pošasti, nepojasnjene smrti. Vsake toliko časa določeni dogodki opozorijo na to, da je Zemlja navkljub razvoju tehnologij še zmeraj skrivnosten planet, ki nas lahko preseneti.

Mehiški Nezemljan
Leta 2007 je mehiška televizija poročala o tem, da je neki kmetovalec našel Nezemljana. Kmetovalec je sicer 'vesoljca', ki naj bi bil še otrok, utopil. Znanstveniki, ki so bitje pregledali, so poročali, da sicer ima DNK bitja določene podobnosti s človeško, a ima skelet kot kuščar, zobje pa nimajo korenin. Poleg tega so dejali, da so možgani bitja precej veliki in da kažejo znake visoke inteligence. Seveda mnogi verjamejo, da gre le za prevaro in da je bitje v resnici opica.

Skrivnostna smrt plezalcev
2. februarja 1959 je v Uralskem gorovju, bolj natančno na prelazu Dijatlov, umrlo devet plezalcev. Kot kaže, je plezalce ponoči nekaj prestrašilo. Ogled prizorišča je namreč kazal na to, da so od znotraj prerezali steno šotora in zbežali skozi sneg kar brez obutve. Šest plezalcev je umrlo zaradi podhladitve, enega pa so našli s počeno lobanjo. Morilskega orodja niso nikoli našli. Še dva plezalca so našli mrtva s polomljenimi rebri in raziskovalci so njune poškodbe primerjali z avtomobilsko nesrečo. Ena od žensk, ki je bila v ekspediciji, je imela odstranjen jezik, preiskovalci pa so zasledili tudi večje količine radioaktivnosti na truplih. Razen stopinj plezalcev niso našli drugih sledi. Po zaključeni preiskavi so preiskovalci zaključili, da so plezalci umrli iz neznanih vzrokov. Izključili so možnost, da bi jih napadli ljudje ali da bi se pobili med seboj.

'Harry Potter' na Google Earth
Januarja 2006 naj bi pri Point Walterju v Avstraliji Googleearth posnel fotografijo, na kateri se vidi leteči avtomobil. Kmalu za tem so na obrobju Pertha opazili še drugi leteči avtomobil.

Pošast na Poljskem
Neki Poljak je posnel fotografijo nenavadnega bitja, ki se je po besedah fotografa, najprej skrilo za neko skalo, nato pa zbežalo v gozd. Čeprav preiskovalci niso zavrnili možnosti, da gre za prevaro, pa tega vsaj za enkrat niso mogli dokazati.

Rečna pošast
London’s Daily Telegraph je objavil fotografijo, ki naj bi jo posneli na Borneu in prikazuje nekaj, kar je podobno ogromni kači, ki plava v reki. Rivalski časnik Guardian je sicer takoj napadel London's Daily in jih obtožil, da gre za prevaro. Nenazadnje so pri Telegraphu povedali le, da gre za reko Baleh, niso pa dodali, kdo je posnel fotografijo in kdaj.

Dokaz o duhovih?
Neka Američanka je leta 2009 s fotoaparatom posnela fotografijo svoje nečakinje. S kar malo groze je nato opazila, da je na fotografiji tudi obraz njene babice, ki je umrla leta 1990. Fotografijo so pregledali strokovnjaki in ugotovili, da fotografija ni bila naknadno obdelana.

Skrivnosti, ki so pretresle svet
Skrivnosti, ki so pretresle svet FOTO: iStockphoto

Skrivnostne ladje ob obali Singapurja
Angleški časnik Daily Mail je poročal o nenavadni 'floti duhov', kot so jo poimenovali, ki se je nenadoma pojavila ob obali Singapurja. Število ladij je večje od ameriških ali angleških pomorskih sil skupaj. Poleg tega na fotografijah ni opaziti ljudi ali tovora. Ladje so najverjetneje sem pripeljala obubožana ladijska podjetja, saj so precej daleč stran od običajnih ladijskih poti. Morda flota ladij brez cilja ni ravno velika skrivnost, vendar pa je grozljiv spomenik globalne krize.

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492