Moskisvet.com
NLP nad Slovenijo

Zanimivo

Invazija NLP-jev nad Slovenijo

E.N.
15. 09. 2011 09.34
31

Po objavi članka o velikem številu neznanih letečih predmetov nad Italijo se je v našem e-poštnem naslovu znašlo kup elektronskih sporočil očividcev, ki trdijo, da so nad nekaterimi slovenskimi kraji videli podobne luči. V poštnem predalu pa nas je čakala tudi zanimiva fotografija ... NLP v obliki penisa?!

NLP-ji fotografirani nad Italijo
NLP-ji fotografirani nad Italijo FOTO:
V sosednji Italiji že veliko medijev piše o tem, da naj bi se na nebu že nekaj dni pojavljali neznani leteči predmeti. Podobno pa se je začelo dogajati tudi pri nas. V celoti objavljamo pričevanja tistih, ki so na nebu videli nekaj nenavadnega.

Črnivec:
"Na spletni strani Moški svet ste zapisali, da so bile ene čudne lučke v okolici Italije, naj vam povem, da sem bil priča teh čudnih luči na nebu tudi sam. Med 1. in 11. septembrom sem opazil sumljivo luč. Izgledala je kot zvezda, a sem takoj videl, da ni zvezda, kajti  bila je vsaj trikrat svetlejša in je vsak večer spreminjala smer. Ni bil satelit, ki se ga sicer vidi s prostim očesom, a ta ima svojo smer in določeno hitrost, s katero potuje okoli zemlje."

Lovrenc na Pohorju:
"Pred 1 mesecem je bila jasna noč in sem na nebu ob 22.00 videl zelo veliko piko, ki je menjavala barve (iz rumene v modro, zeleno, belo, roza, vijolično, oranžno ...). Pika je tudi utripala. Sprva se je premikala zelo počasi, nato pa čez 2 uri izginila v 1 do 5 sekundah. Opazoval sem jo z mojim teleskopom, ki ima veliko različnih leč, teleskop pa je velik približno 1,5 m. Poskušal sem snemati in fotografirati, ampak na žalost se ni nič videlo, razen pike. Ta veliko piko sem videl skozi okno nad Lovrencem na Pohorju."

NLP nad Slovenijo
NLP nad Slovenijo FOTO: osebni arhiv
Kranj:
"V soboto, 3. septembra, okoli 23.00 smo se peljali v Kranj, kjer je bila prireditev Noč radia Belvi. Pogledal sem proti osvetljenemu Krvavcu in na nebu opazil nenavadno zvezdo, ki pa je bila dejansko preveč svetla. Vprašal sem prijatelja, ki sta bila zraven, kaj za vraga je to, ampak seveda sta se mi smejala in rekla: "Dej to je pač navadna zvezda, kaj tebe psihira?!" In seveda kaj naj, prijatelja sta se mi smejala ... Kakor bi se še marsikdo drug, ki ne verjame v te nepojasnjene stvari, ki jih je ogromno. Zvezdo sem opazoval in ugotovil, da se je cel teden premikala proti Triglavu. Zelo nenavadno se mi je zdelo, saj se je ista zvezda ustavila med Brezjami in Kranjem in se premikala prepočasi za letalo, prepočasi za satelit in premalo hrupno za helikopter.
Če ste tudi sami opazili podoben predmet in ga celo fotografirali, nam lahko fotografije pošljete na moskisvet@pop-tv.si


Ko je ta zvezda obstala, sem si vzel uro časa in odšel na polje z daljnogledom v roki, da bi pač v temi bolje videl, kaj za 'enega vraga' je tisto gor. Opazil sem, da se je začela zvezda spet premikati, a tokrat proti meni. Kar je bilo pa najbolj srhljivo ... Ves ta čas, ko sem bil na polju in sem opazoval to nepojasnjeno zvezdo, sem imel občutek, kot da me nekdo opazuje, kot da me nekdo gleda. Res srhljivo, ampak po eni uri sem odšel domov kakih 500 metrov stran od polja in ta zvezda je krožila okoli naših vasi. Včeraj, ko sem spet gledal v jasno nebo, te zvezde ni bilo več. Naj vam pa sporočim še to, da sem bil tisti večer, ko sem opazoval to zvezdo, popolnoma trezen, tako da nisem haluciniral ali kaj podobnega. Upam, da vam ta informacija pomaga pri nadaljnjem pisanju člankov o teh nadvse skrivnostnih in nepojasnjenih pojavih."

Laško:
"Tudi v Laškem je bil viden velik in hitro leteči krog oranžne barve. To je bilo prejšnjo sredo okoli 1.45 zjutraj, ko sem delal nočni obhod pivovarne. Nebo je bilo jasno, viden pa je bil samo en nenormalno hitro leteči krog, ki je tudi izginil."

Nekje v Sloveniji:
"Pozdravljeni,
danes sem na portalu Moški svet zasledila članek o NLP-jih in se odločila, da vam pišem tudi jaz.
Fotoposnetkov žal nimam, vam pa moram povedati, da sem te zadevice opazila že pred več kot enim letom v poletnih mesecih. Sicer nisem vedela, kaj bi to bilo ... Niti se ni nič o tem govorilo. Zato je tudi med mano in prijatelji pogovor o tem potihnil. Ko sem na vašem portalu videla te fotografije, se mi je povrnil spomin na tisti večer ... Bilo je okoli 23. ure ... Bili sta dve in izmenično sta spreminjali barvo iz rdeče v oranžno pa ponovno nazaj. Bili sta vodoravno ena zraven druge in se rahlo vrteli v krogu. Od takrat pa do vikenda, ki je za nami, nisem opazila ničesar, nato pa spet ... Bila je le ena in močno rdeče barve. Svetila je približno 5 minut, se rahlo premikala po nebu, nato pa naenkrat izginila ... Upam, da se ugotovi, kaj so te stvari, ker postaja resnično zanimivo. Lep pozdrav in uspešno raziskovanje, bralka."

Cirkulane:
"V kraju Mali Okic pri Cirkulanah smo dva podobna predmeta opazili 4. septembra. Videlo se je kot vzlet s tal, čisto ob meji s Hrvaško, nato je letelo proti Mariboru in v oblakih izginilo.
Lep pozdrav ..."

 

NLP nad Slovenijo
NLP nad Slovenijo FOTO: osebni arhiv

Sežana:
"Enak pojav, kot ga opisujte v članku, sem opazil in fotografiral v Sežani, v petek ob 22.00, fotografirano je z mobitelom 3,2 MP, lep pozdrav."

Pobočje Rjavine, Julijske Alpe:
"Tako formacijo smo videli in fotografirali 11. septembra nad pobočjem Rjavine v Julijskih Alpah. Pri opazovanju divjadi na grebenu se je nad grebenom nenadoma pojavila skupina svetlečih pik, za katero nismo imeli razlage. Bilo nas je pet očividcev. Svetle pike so se premikale in na prvi pogled se je zdelo, kot da se poigravajo. Zanimivo je, da je bil pojav viden, dokler je bilo sonce za grebenom in je pozneje ob vzhodu nad greben izginil.
Laično sem si razlagal, da je bil to mogoče enostavno sončni odsev od ptic, vendar je čudno, ker so bile pike izredno svetleče (žareče) in brez kakršnih koli temnejših odtenkov, ki bi nakazovali na živali."

Zadnje e-sporočilo, ki vam ga predstavljamo, pa je poslal bralec iz Murske Sobote, ki nas je v hipu spravil na realna tla ...

NLP v obliki ...
NLP v obliki ... FOTO: osebni arhiv

Murska Sobota:
"Zagotovo zanimiva in polna različnih mnenj. Ker je mnogo polemik in ugibanj, naj vam povem lastno zgodbo. Bil je poletni avgustovski večer, ko smo s prijatelji na nebu opazili prav tako telo, ki se je prav počasi s prelivanjem barv pomikalo preko jasnega nočnega murskosoboškega neba ... Bil je kvadratne oblike, osvetlil se je pa čez eno stran, nato pa 'čudežno' izginil, pa se spet obarval ... Vsekakor podobno lučem, kot jih imate na izbrani novici. Nikakor si nismo mogli mogli predstavljati, kaj bi to lahko bilo, zato smo vse poskušali pozabiti. Pa se je pred dvema tednoma spet ponovilo, tokrat podobno kot prvič, pa vendar enako kvadratno telo, s počasnim gibanjem in podobno. Ampak tokrat nam ni bilo več vseeno, zato smo povprašali pri prijateljih in kot po naključju smo spoznali, kje tiči volk. Prijatelj nam je pojasnil, da se dajo kupiti "lampijončki" večjih velikosti, ki jih skupaj s prijatelji spustijo ob večeru. Pravzaprav se je to kar razširilo med mlajšo generacijo, ki mislim, da tudi izdeluje svoje NLP-je, ki burijo duhove zasanjancev v jasnih poletnih nočeh. Vsekakor ko znova vidim kaj podobnega, vam pošljem video in fotografije, da bodo tudi drugi bralci videli, da nas ne obiskujejo mali možiclji."

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497