Moskisvet.com
Pogrešani Stefan in njegovo dekle Heike

Zanimivo

Grozljivo: Je bil nemški popotnik žrtev ljudožercev?

S.R.
17. 10. 2011 11.16
14

Na otoku Nuku Hiva v Francoski Polineziji pogrešajo 40-letnega turista Stefana Ramina. Policisti, ki so se odpravili za njim, so našli ostanek trupla, ki je bilo razsekano in zažgano. Sumijo, da so bili na delu lokalni ljudožerci pod vodstvom Henrija Haitija.

Na otoku Nuku Hiva živi približno 2000 ljudi.
Na otoku Nuku Hiva živi približno 2000 ljudi. FOTO:
Stefan Ramin je bil sicer s svojo jadrnico na poti okoli sveta, med potjo pa se je ustavil na otoku Nuku Hiva, kjer je bil po prvih izsledkih raziskave očitno žrtev lokalnih ljudožercev. Policija namreč verjame, da človeški ostanki, ki so jih našli v ognjišču na otoku, pripadajo prav njemu. Stefan naj bi se po pričevanju njegovega dekleta Heike Dorsch (37) odpravil na tradicionalni lov za kozami. Heike je policiji povedala, da se je Stefan odpravil na lov z lokalnim vodičem Henrijem Haitijem. Nazaj je prišel samo Henri, ki je Heike povedal, da je prišlo do nesreče in da njen fant potrebuje pomoč. A še preden je lahko stekla po pomoč, jo je Haiti priklenil na drevo in spolno zlorabil. Nekaj ur po tem ji je uspelo pobegniti in o vsem skupaj obvestiti policijo, ki je začela sedemdnevno iskalno akcijo za Stefanom.
Prejšnji teden je oddelek 22 policistov v dolini na otoku našel človeške ostanke, med katerimi so izstopali čeljust, zobje in stopljena kovina – najverjetneje ostanek plomb. Prav zato preiskovalci verjamejo, da je bil Stefan žrtev ljudožercev. Zaenkrat je nemški turist pogrešan, iskalni akciji pa so se pridružili tudi francoski vojaki iz bližnjih baz. Ostanke so poslali v bolnišnico v Papeeto, glavno mesto Francoske Polinezije, od tam pa bodo potovali v Pariz, kjer bodo z DNK analizo preverili, ali gre res za nesrečnega gospoda Ramina. Stefan in Heike iz nemške zvezne dežele Schleswig-Holstein sta se na svojo pot okoli sveta v katamaranu odpravila že leta 2008.
Žrtev?
Žrtev? FOTO:

Parček je o svoji poti sicer precej podrobno poročal kar na svojem blogu, tako da so prijatelji in sorodniki vedno vedeli, kaj počneta. Na otoku Nuku Hiva, na katerem so skozi zgodovino poročali o kar precej primerih kanibalizma, pa sta se zasidrala prejšnji mesec. Prav zaradi zloglasne zgodovine otoka francoski glavni preiskovalec José Thorel ne izključuje možnosti, da je bil Ramin žrtev kanibalov. DNK analiza bo sicer trajala kar nekaj tednov, nemški časopis Bild pa poroča, da so Henrija Haitija že v preteklosti sumili kanibalizma. Poleg tega je Bild opisal tudi prizorišče, kjer so našli človeške ostanke. Vse naokoli naj bi bili namreč raztreseni kosi oblačil, smrdelo pa naj bi tudi po zažganem mesu.
Z izjemo grozljivk kanibalizma v modernem svetu praktično ne poznamo več. Le tu in tam slišimo za kakšen osamljen primer. Pleme Korowai iz Papue Nove Gvineje je na primer eno zadnjih ljudožerskih ljudstev na svetu. Danes je Korowaijev le še okoli 3000, živijo pa v tako nedostopnih predelih, da se o leta 1970 nihče sploh ni zavedal njihovega obstoja. Ali je bil žrtev kanibalov tudi Stefan Ramin bo postalo jasno po zaključeni analizi DNK. Lov za Henrijem Haitijem pa se medtem nadaljuje.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376