Moskisvet.com
Giotto

Zanimivo

A tudi vi vidite hudiča?!

K.Š.
12. 11. 2011 16.14
10

'Skrit' je bil več kot osem stoletji in nihče ga ni videl … Vse do sedaj, ko je zgodovinarka Chiara Frugoni opazila, da se v oblakih skriva hudoben demon. Ustvaril pa ga je sam Giotto.

Giotto
Giotto FOTO:
To fresko si je v osmih stoletjih ogledalo ogromno ljudi … Od turistov, strokovnjakov razno raznih področij, zgodovinarjev, politikov, znanih osebnosti … A nihče ni opazil hudiča.
Giotto, ki se je rodil v 13. stoletju, je izhajal iz kmečke družine, ki pa se je preselila v Firence. Bil je eden od najbolj priznanih italijanskih umetnikov. Njegova dela krasijo veliko število cerkva. Med drugim tudi baziliko v Assisiju, kjer ogromna freska prekriva strop.
Na tej freski je predstavljeno življenje Svetega Frančiška Asiškega, ki ga je leta 1228 papež Gregor IX. razglasil za svetnika.
Zgodovinarka Chiara Frugoni se že vrsto let ukvarja z življenjem Svetega Frančiška in vsem, kar je z njim povezanim.
Prav njej je prvič v oči padel delček oblakov, ki krasijo Asiško baziliko in vse skupaj je objavila na spletni strani www.sanfrancesco.org . Sedaj, ko je nekdo dejansko pokazal, kaj se skriva v Giottovih oblakih, se vsi tisti, ki poznajo baziliko in vse njene freske seveda sprašujejo, kako to, da v osmih stoletjih čisto nihče tega ni opazil …
Giotto
Giotto FOTO:
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376