Moskisvet.com
Stevardesa - voda, kava, čaj

Zdravje

Zato steverdese na letalih ne pijejo kave in vode iz pipe

A.P.
17. 09. 2019 07.35
3

Da voda iz pipe na letalih nima dobrega okusa, ve vsak, ki jo je kdaj okusil. To vodo uporabljajo za čaj in kavo, če zmanjka ustekleničene vode oz. vode v plastenkah, pa vam jo tudi postrežejo. Zakaj stevardese tega nikoli ne bi pile, razkrivamo v nadaljevanju.

''Stevardese na letalu ne pijejo vroče vode, prav tako ne pijejo kave in čaja,'' je dejala ameriška stevardesa, ki je želela ostati anonimna. Letalske družbe so namreč na slabem glasu glede neoporečnosti vode iz pipe. Raziskave so pokazale, da je voda na letalih pogosto okužena s salmonelo in jajčeci.

Stevardese se izogibajo pitju vode z letala.
Stevardese se izogibajo pitju vode z letala. FOTO: Dreamstime

Ameriška agencija za zaščito okolja EPA ugotavlja, da vsaj ena od osmih ameriških letalskih družb ne izpolnjuje standarde kakovosti vode in da 15 odstotkov ''vodovodov'' na letalih vsebuje potencialno nevarne bakterije. Nedavna študija je pokazala, da je voda iz pipe bolj onesnažena, ko gre za letala, ki letijo na dolgih razdaljah, v primerjavi s tistimi, ki letijo na krajših.

Ameriška zvezna agencija za hrano in zdravila FDA je izdala več kot šest opozoril letalskim družbam v zadnjih dvajsetih letih, angelčki pa niso niti letalske družbe, ki ne prihajajo iz ZDA, saj so pristojni odkrili primere okužene vode na več kot ducat letalih. Večina letalskih družb kakopak zavrača očitke, kljub temu pa so podatki zaskrbljujoči.

Izpoved VIP stevardese na zasebnih letalih
Preberi še
Izpoved VIP stevardese na zasebnih letalih

Kako pride do onesnaženja ''letalske'' vode? Pitna voda, namenjena letalom, opravi dolgo pot, preden pride do jeklene ptice in konča v rezervoarju. Četudi naročite vroč čaj ali kavo, voda po vsej verjetnosti ni bila segreta do temperature, ki bi ubila morebitne bakterije.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400