Moskisvet.com
Erektilna disfunkcija

Zdravje

Vam ne stoji? Neprijetnost, ki pa je tudi znak za alarm!

A.P.
19. 09. 2019 08.06
0

Težave v spolnem življenju oz. motnje z erekcijo prizadenejo številne moške – mlade in stare. Še danes je to za mnoge tabu tema, saj o erektilni disfunkciji neradi govorijo in se je sramujejo. A erektilna motnja je lahko znak za alarm.

V teoriji moški nimajo težav z erekcijo, a dejstvo je, da so teorije nekaj, resničnost pa nekaj povsem drugega. In ne gre le za neprijetnost, pač pa resno zdravstveno opozorilo. Preden se torej zatečete k modrim tabletkam, svetujemo, da raziščete ozadje, saj je erektilna disfunkcija pomembno svarilo, lahko tudi znak za alarm.

Najpogostejši vzroki za težave z erekcijo so organski – obolenja ožilja, srca, ledvic, jeter, sladkorna bolezen ali težave z žilami v penisu. Sodeč po raziskavi, objavljeni v strokovni reviji The Journal of Sexual Medicine, erektilna disfunkcija napoveduje srčno-žilne težave, kot sta srčni infarkt in kap.

Ste vedeli, da ima občasne težave z erekcijo vsak drugi moški med 40. in 70. letom starosti?
Ste vedeli, da ima občasne težave z erekcijo vsak drugi moški med 40. in 70. letom starosti? FOTO: Dreamstime

Moški, ki so poročali o motnjah erekcije, naj bi bili 59 odstotkov bolj dovzetni za koronarne bolezni srca (KBR) in imajo 34 odstotkov več možnosti, da jih zadene kap. Kot pojasnjuje kardiolog dr. Rob Blankstein, se ''erektilna disfunkcija razvije leta, preden se pojavijo drugi simptomi bolezni srca in ožilja. V številnih primerih je prvi znak kardiovaskularna bolezen v latentnem stanju.'' Motnje erekcije označuje kar za ''kanarčka v rudniku'' – s kanarčki so rudarji nekoč v rudnikih odkrivali prisotnost nevarnih plinov – saj da je napaka venskega obtoka krvi iz penisa več kot le neprijetna zadeva za moškega, ki je posledica staranja ali slabih življenjskih odločitev in pomembno vpliva na kakovost partnerskega odnosa.

Živila za boljšo erekcijo
Preberi še
Živila za boljšo erekcijo

Raziskovalci so ugotovili še, da so dolgotrajne težave z erekcijo povezane tudi s prezgodnjo smrtjo. Kako težave preprečiti? Ne glede na to, ali trpite za erektilno motnjo ali ne, razmislite, ali živite dovolj zdravo in ali se dovolj gibljete.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369