Moskisvet.com
Kruh v restavracijah

Prehrana

Premeteno! To je razlog, da vam v restavraciji brezplačno postrežejo kruh

M.S.
03. 02. 2024 05.00
0

Če ste mislili, da vam kruh v restavraciji brez vprašanj postrežejo zato, da boste lažje počakali na prvi obrok, je to le delno res. Gre za premišljeno taktiko restavracij, s katero goste ''prislijo'', da zapravijo več.

Kuhar iz Washingtona Russ Adams je na družbenem omrežju Quora pojasnil, zakaj v restavracijah gostom pred postrežbo prvega obroka ponudijo kruh, preste, arašide in drugo večinoma slane prigrizke. Za to imajo tri razloge.

Kruh vam ne postrežejo zato, da bi lažje počakali na hrano.
Kruh vam ne postrežejo zato, da bi lažje počakali na hrano. FOTO: Dreamstime

Zaradi njih gostje postanejo žejni. Žejni gostje pa naročajo pijačo, s katero gostinski obrati ustvarjajo večji profit, kot s hrano (nekje 60/40).

Zaradi arašidov postanemo žejni in hitreje pijemo.
Zaradi arašidov postanemo žejni in hitreje pijemo. FOTO: Dreamstime

Kot drugo, kruh in prigrizki pospešijo prebavo in zaradi njih smo v resnici še bolj lačni, kot preden smo vstopili v restavracijo. Ni redko, da imajo gosti pogosto prevelike oči in na koncu ne morejo pojesti vsega, kar so naročili.

S temi zvijačami vas natakarji prinašajo naokoli
Preberi še
S temi zvijačami vas natakarji prinašajo naokoli

Tretji razlog je precej primitiven, a deluje, saj s tem zamotijo goste, da natakarjem ves čas ne visijo za vratom, ko čakajo na naročeno hrano.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497