Moskisvet.com
Superman sklece

Fit

Postani fitnes Superman – leteče sklece za najbolj žilave

A.P.
17. 08. 2019 07.00
0

Imate močne prsne mišice, ramena, velike tricepse in jeklene mišice? Je vsaka fitnes vaja za vas mala malica? Se počutite tako močne, da si ne predstavljate, da bi bila lahko kakšna vaja vaš kriptonit? Potem še niste spoznali superman sklec, napredne fitnes vaje, ki je rezervirana samo za najmočnejše in najbolj tehnično podkovane.

Je ptica? Je letalo? Ne, to ste vi, ki izvajate superman sklece!  Bi radi leteli kot Superman? Bi radi v zraku poustvarili znamenit filmski prizor z iztegnejo roko moža z rdečim ogrinjalom? Naučite se napredne različice sklece in kar najbolj se boste približali sloviti pozi superjunaka.

Vaja za ogrevanje možnost poškodbe zmanjša za 51 odstotkov!
Preberi še
Vaja za ogrevanje možnost poškodbe zmanjša za 51 odstotkov!

Superman sklece so zahtevna vaja, rezervirana samo za tiste, ki jim je fitnes drugi dom. A tako kot številne poteze, ki se na videz zdijo rezervirane samo za akcijske junake na filmskih platnih, so izvedljive, če imamo jekleno voljo. Superman sklece to od nas definitvno zahtevajo, s pravim načrtom vadbe in stopnjevanjem intenzivnosti pa vam to lahko uspe že danes.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Superman sklece

Ogrevanje #1

Kroženje v zapestju s prsti pokrčenimi v pest – 10 ponovitev v obe smeri

Ogrevanje #2

Superman poza na tleh – 12 ponovitev

Postavite se v začetni položaj za sklece in se spustite proti tlom. Iztegnite roke (predse) in noge ter jih držite v zraku. V položaju vztrajajte dve sekundi. Pokrčite roke in se dvignite v začetni položaj. Ponavljajte postopek.

Preden se lotite prve napredne vaje, naredite vsaj 10-20 običajni sklec.

Napredna vaja #1

Eksplozivne sklece z rokami – 8 do 10 ponovitev

Zavzamite položaj sklece, se spustite in odrinite, da z dlanmi izgubite stik s podlago. Ublažite pristanek.

Napredna vaja #2

Sklece s ploskom – 8 do 10 ponovitev

Ta vaja je slična prejšnji, le da v času, ko so roke odlepijo od tal, plosknete. Ko se ujamete na dlani, se spustite v začetek položaj.

Napredna vaja #3

Sklece z udarcem po prsih – 5 do 8 ponovitev

Ta skleca je še nekoliko zahtevnejša kot prejšnja, saj se z dlanmi tapnete po prsih.

Napredna vaja #4

Kvazi superman skleca –  5 do 8 ponovitev

Pri izvajanju te vrste sklece ostanete z nogami na tleh, medtem ko po odrivu roke iztegnete predse. Ublažite pristanek, roke pa stegujete postopno. Ne iztegnite jih popolnoma že v prvem poskusu, da ne pristanete na bradi.

Napredna vaja #5

Eksplozivna skleca s celim telesom – 3 do 5 ponovitev

S to vajo boste osvojil tehniko ''letenja'', saj so roke in noge v zraku istočasno. Za izvajanje te vadbe se odrinete s prsti na nogah, telo pa v fazi odriva v bokih rahlo usločite.

Napredna vaja #6

Superman sklece – 3 do 5 ponovitev

Postavite se v začetni položaj za sklece, vzamete zalet (beri se spustite) in z vso silo odrinete. Napredujete postopno, dokler roke niso popolnoma iztegnjene.

Ko vajo enkrat osvojite, lahko položaj v zraku začinite tako, da eno roko pokrčitev, v drugi pa prste stisnete v pest. Lahko izvajate tudi ''padalske'' sklece, ko v zraku v slogu padalca po skoku z letala razširite roke in noge.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376