Moskisvet.com
Sam način vožnje in občutek za krmilom je morda še najbolj podoben tistemu na motornih saneh.

Davidovi ekstremi

Trikolesna (r)evolucija vožnje

David Stropnik
09. 08. 2019 08.00
0

Ryker je vozilo, ki ni ne motocikel ne avtomobil. Ni niti trikolesni skuter, ki se nagiba, in še manj robustni štirikolesni ATV s krmilom. Nič od tega ni ali pa je vse to skupaj. Je vozilo, ki redefinira vožnjo in ga je težko ukalupiti. Ima krmilo kot motocikel, zaradi česar je bolj zabaven kot avtomobil, a se ne nagiba, zaradi česar je manj zahteven za vožnjo kot motorji in omogoča driftanje s krmilom brez možnosti padca.

Pravoverni motoristi bodo na njem verjetno razočarani, a to ni vozilo zanje – oni že imajo svoje motorje. Ryker je ’’motocikel” za avtomobiliste, ki želijo drugačno doživljanje ceste. Zato je tudi vozen z avtomobilskim vozniškim izpitom in na njem lahko zaviramo tudi le z nožno zavoro.

Edinstveni trikolesnik.
Edinstveni trikolesnik. FOTO: osebni arhiv

Sam način vožnje in občutek za krmilom pa je morda še najbolj podoben tistemu na motornih saneh. Kar je logično glede na zasnovo: dve kolesi spredaj in ena pogonska zadaj. A če pustimo tehniko ob strani, je za voznika pomembno predvsem, da se pelje drugače, zabavno, atraktivno, vpadljivo! Zabavni in lahkotni vozniški slog se mešata s prav takšnim videzom in imidžem.

Za dobrim konjem se vedno praši.
Za dobrim konjem se vedno praši. FOTO: osebni arhiv

Pred desetletjem je tovrstno trikolesno revolucijo prinesel Can-Am Spyder, ki pa je za današnje čase premalo zabaven, premalo lahkoten in interaktiven, pa tudi predrag. Ryker kot njegov naslednik to zdaj postavlja v veliko bolj dinamično perspektivo, bolj neposredno vozniško doživljanje in osnovno ceno v štirimestnih evrskih številkah.

Čez valove s tristo "morskimi konjiči" med stegni
Preberi še
Čez valove s tristo "morskimi konjiči" med stegni

Sedež le 60 cm nad tlemi in pogonski agregat, postavljen neposredno pred voznika, skrbita ne le za odlično lego na cesti in agresivni videz, ampak predvsem za vozniški občutek, kot da smo del vozila. CVT-menjalnik skrbi, da ne razmišljamo o delovanju motorja in prenosih, pogonska gred namesto jermena ali verige pa za nezahtevno vzdrževanje.

Položaj krmila in stopalk (pa tudi zavore) je preprosto nastavljiv, tako da ga je mogoče prilagoditi različni vozniški velikosti ali željam, ki lahko segajo vse od športnega do čoperskega položaja. Za manj občutne, a bolj opazne spremembe pa je mogoče na njem zamenjati različne elemente – od barvnih nalepk do sedeža za sopotnika – v kar 75.000 kombinacijah.

Vozilo, ki ni ne motocikel, ne avtomobil.
Vozilo, ki ni ne motocikel, ne avtomobil. FOTO: osebni arhiv

Ryker sicer nastopa v treh različicah kot 600-kubični dvovaljnik s 36 kW ali močnejši 900-kubični rotaxov trivaljnik z dobrimi 60 kW, kar je ob dobre četrt tone mase dovolj za urbane avanture. Rally različica močnejšega modela pa odpira nove dimenzije tudi na makadamu zaradi malenkost dvignjenega podvozja in boljšega vzmetenja, bolj grobih gum in predvsem programa “rally mode”, s katerim precej odstrani elektronske posege nadzora zdrsa pogonskega kolesa pri driftanju. In zabava se lahko začne!

Sam način vožnje in občutek za krmilom je morda še najbolj podoben tistemu na motornih saneh.
Sam način vožnje in občutek za krmilom je morda še najbolj podoben tistemu na motornih saneh. FOTO: osebni arhiv

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492