Moskisvet.com
moški se boji letenja

Potovanja

Vas je strah letenja? To je rešitev!

STA/Ma.K.
01. 02. 2017 10.05
7

Na zagrebškem mednarodnem letališču Franjo Tuđman bodo v soboto organizirali nov tečaj za premagovanje strahu pred letenjem. Gre za edini tovrstni program v regiji. Kot so poudarili organizatorji, 96 odstotkov udeležencev tečaja za vedno premaga strah pred letenjem, ki ga občuti več sto tisoč ljudi.

moški se boji letenja
moški se boji letenja FOTO: Thinkstock
V soboto, 5. februarja, bo na zagrebškem mednarodnem letališču Franjo Tuđman potekal tečaj premagovanja strahu pred letenjem. Tovrstni tečaj v Zagrebu izvajajo že od leta 2010.

Strah pred letenjem je ena najpogostejših fobij, ki se odraža v pospešenem srčnem utripu, s pretiranim znojenjem in tresavico ter občutkom napetosti, slabosti, nemira in strahu. Strah pred letenjem pesti dve tretjini žensk in tretjino moških. Strah pred letenjem se lahko pojavi tudi potem, ko so osebe večkrat letele brez težav, a so nato doživele travmatične izkušnje med poleti, kot so turbulence ali udar strele.

Od leta 2010, ko so začeli omenjeni tečaj, so doslej pomagali več sto ljudem. Tečaj je sestavljen iz teoretičnega dela, na katerem so predavatelji psihologi, piloti, stevardese in tudi meteorologi, in praktičnega dela, ki predvideva tudi polet z letalom, ko posadka potnikom pojasni vsak zvok, ki ga slišijo od začetka do konca poleta. Na ta način poskušajo popolnoma racionalizirati strah pri posameznikih in jih pripeljati do sproščenega letenja.

Organizatorji tečaja še poudarjajo, da je strah pred letenjem pridobljen, z ustreznim izobraževanjem pa ga je zato tudi moč premagati.

ženska se boji letenja
ženska se boji letenja FOTO: Thinkstock

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369