Moskisvet.com
Islandija

Potovanja

Tudi ZATO se poleti splača obiskati Islandijo!

Ma.K.
25. 07. 2018 08.05
0

Islandija velja za destinacijo, ki je podobna potovanju po nezemeljski površini. Zato ne čudi, da se številni popotniki v poletnih mesecih odločijo dopust namesto v vročini ob morju preživeti na severu, v objemu ledenikov, vulkanov, jezer in gejzirjev. Turističnega potenciala se vse bolj zavedajo tudi domačini, ki državo vse bolj približujejo popotnikom in doživetij željnim turistom. Prav za slednje so pred nedavnim odprli edinstven luksuzni spa center, iz sob katerega lahko obiskovalci stopijo neposredno v vročo gejzirsko vodo.

Nezemeljska pokrajina, ravna, redko poraščena, slapovi, jezera, fjordi, ledeniki, reke, gejzirji, vulkani… Zanimivo, drugače in slikovito. Tako bi lahko opisali Islandijo, deželo ognja in ledu na skrajnem severu Evrope, ki se jo vsekakor splača obiskati. Ker ponuja izjemno veliko zanimivosti in znamenitosti, je pri načrtovanju potovanja potrebno vnaprej vedeti, zakaj potujete na ta otok in kaj želite videti ter doživeti.

Severni ali polarni sij
Severni ali polarni sij FOTO: iStockphoto

Ledeniki, jame, lagune, gejzirji, slapovi ...

Zagotovo je eden vrhuncev potovanja na Islandijo videti in doživeti severni ali polarni sij, ki je sicer viden med oktobrom in začetkom aprila, včasih pa tudi že konec avgusta. Veličasten prizor je tudi pet velikih ledenikov, ki pokrivajo kar 11 odstotkov države, in so izjemna iztočnica za veličastne oglede, izlete ter dogodivščine na ledenih površinah. Odločite se lahko za plezanje, treking, vožnjo z motornimi sanmi… Med najzanimivejšimi izleti je zagotovo ogled ledeniških jam, jezikov in lagun. Gre za območje, kjer se ledenik stika z morjem in topi, zato se kruši in nastajajo ledene gore oziroma manjši in večji kosi ledu.

Islandija
Islandija FOTO: iStockphoto

Islandija je prav tako dežela slapov in jezer. Ker je ogromno vode in razpok, voda dobesedno strmo dere in se steka proti morju na vse smeri neba. Glede na to, da ima Islandija še danes precej burno vulkansko delovanje, prav zagotovo ne smete zamuditi izbruhov gejzirjev ter kopanja v termalnih bazenih. Topla voda (od 37°-39°C) je izjemne mlečnato turkizne barve ter bogata z minerali, zlasti z žveplom in silicijevim dioksidom. Prav zaradi tega naj kopanje v teh bazenih ne bi bilo samo edinstveno doživetje, temveč naj bi tudi zdravilo telo in duha.

Islandija
Islandija FOTO: iStockphoto

S terase neposredno v naravni bazen

Če bi radi svoje potovanje na Islandijo začinili z nekaj luksuza, se najbrž splača obiskati nov spa hotel The Blue Lagoon, ki velja za eno največjih htelskih atrakcij tega leta v svetovnem merilu. Ponuja vrhunski program regeneracije, in to v spa centru, ki se nahaja v 800 let stari okamneli lavi, ki se je strdila in ustvarila čarobno pokrajino, napolnjeno z vročo vodo kristalno modre barve. Celoten hotelski kompleks se nahaja v kletnih prostorih, hotel pa s lahko pohvali z 662 namestitvenimi enotami, od katerih imajo najdražje preko terase oziroma balkona neposredni dostop do zasebnega naravnega bazena s termalno toplo vodo po naravni konfiguraciji lave, skritega pred pogledi radovednežev.

Islandija
Islandija FOTO: iStockphoto

V hotelu lahko uživate v številnih spa programih, enodnevni obisk za dve osebi, ki vključuje 5 do 6 vrst tretmajev, pijačo dobrodošlice ter razne druge ugodnosti kot sta garderoba in ležalniki, pa stane okrog 500 evrov. Nočitev v najbolj luksuznih sobah za dve osebi in kompletno opremo, vključno s televizijskim sprejemnikom in mini barom vas bo stala okrog dva tisoč evrov za noč za dve osebi. Poleg v spa programih, obiskovalci lahko uživajo tudi v posebej vodenih ogledih, med katerimi bodo obiskali vse skrite naravne zakladnice iskalnskega bisera narave.

Islandija
Islandija FOTO: iStockphoto

Ne pozabite na njorke

Poleg narave je na Islandiji izredno zanimiv in živahen tudi živalski svet. Edinstvena posebnost otoka so prav gotovo njorke: na islandskih otočkih naj bi živela celo največja kolonija teh ptic na svetu, ki naj bi obsegala okrog tri milijone parov. Islandija je domovanje tudi vrste ostalih ptic, med katerimi nekatere tam preživijo vse leto, druge pa se pred polarnim mrazon odločijo odpraviti  v toplejše južne kraje. Naravni habitat si boste najlažje ogledali tako, da se s kakšnim lokalnim vodnikom odpravite na opazovanje ptic na otoku.

Islandija
Islandija FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470