Moskisvet.com
Top evropske destinacije 2019

Potovanja

Top 5 – alternativne evropske turistične destinacije v letu 2019

A.P.
18. 04. 2019 07.58
0

Se želite na dopustu izogniti gneči? Ste siti trume turistov, ki derejo v priljubljene evropske destinacije?

V nadaljevanju smo pripravili izbor petih alternativnih evropskih turističnih destinacij za leto 2019, kjer boste našli svoj mir in dobili vse, kar imajo ponuditi druge popularne lokacije, kot sta Pariz in Rim.

Talin, Estonija

Prestolnica Estronije je mešanica srednjeveškega in modernega, staro mestno jedro pa velja za pravi biser srednjega veka. Pristaniško mesto z Unescovega seznama svetovne kulturne dediščine je eno redkih s še ohranjenim mestnim obzidjem. Je pravi raj za sprehajalce, kot tiste, ki se vračajo domov v zgodnjih jutranjih urah.

Talin
Talin FOTO: Shutterstock

Braga, Portugalska

Na Portugalskem najdemo veliko skritih biserov. Eden izmed njih je Braga, ki leži precej severno in je tretje največje mesto na Portugalskem. Kljub temu v njem ni čutiti dnevne evforije, ki vlada v primerljivih mestih. Je koktajl zgodovine in kulture, zato ponudi s številnimi turističnimi atrakcijami.

Braga
Braga FOTO: Shutterstock

Cluj-Napoca, Romunija

Bohemski Cluj je drugo največje mesto Romunije, takoj za Bukarešto. Ima največji odstotek študentske populacije v državi, kar z drugimi besedami pomeni, da zabave v mestu ne zmanjka. Prav tako ponudi s precej ogleda vrednimi znamenitostmi, med drugim cerkvijo sv. Mihaela iz 15. stoletja, baročno palačo Banffy in etnografskim muzejem Transilvanije.

Cluj
Cluj FOTO: Shutterstock

Valencia, Španija

Valencia prepogosto konča v senci Madrida in Barcelone. Mesto sonca, festivalov in paelle, kot ji tudi pravimo, je mešanica impozantne arhitekture, kulturnih znamenitosti, živahnih ulic, prečudovitih plaž in nočnega življenja. Leži na bregovih reke Turie in ponuja nešteto idej za oddih, zaradi blagega sredozemskega podnebja pa je privlačna čez vse leto.

Valencia
Valencia FOTO: Shutterstock

Toulouse, Francija

Mistični Toulouse leži na bregovih reke Garone in vodnega kanala Canal du Midi. Gre za pogosto spregledano mesto, ki velja za eno najbolj zgodovinskih in zanimivih v Franciji. Zaradi številnih stavb iz rožnato-rdeče opeke se ga drži vzdevek La ville rose (rožnato mesto).

Toulouse
Toulouse FOTO: Shutterstock
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382