Moskisvet.com
Ulcinj

Svet

To je najdaljša peščena plaža na Jadranu

E.R.
16. 06. 2024 04.00
0

Vas preseneča, da je plažo pohvalil tudi svetovni medij The New York Times in jo uvrstil med najbolj priljubljene turistične destinacije leta 2010?

"Ma nema Švajcarska ni Australija..." pravi morsko obarvana črnogorska poletna glasbena uspešnica - in to bi lahko rekli tudi za priljubljeno plažo na samem jugu Črne gore. Lepa, peščena in dolga 13 kilometrov , ima ta lepotica zelo logično ime: Velika plaža. Poleg tega je najdaljša na Jadranu.

Noro doživetje v mestu greha
Preberi še
Noro doživetje v mestu greha

Nahaja se v Ulcinju in si je zaradi svoje priljubljenosti prislužil vzdevek Ulcinjska Copacabana. Od mesta je oddaljena le pet kilometrov, zato ne preseneča, da si marsikdo želi pretegniti noge ali se usesti v avto samo zato, da bi tu preživel cel dan.

Ni vam treba preveč skrbeti za svoj prostor pod soncem ali preventivno za rezervacijo mesta puščati brisače čez noč – ocenjujejo, da na Veliko plažo lahko pride kar 150.000 kopalcev. Dodaten razlog za obisk le-te pa je njen pesek, ki je bogat z minerali, zato mu mnogi pripisujejo zdravilne lastnosti.

Pesku številni pripisujejo zdravilne lastnosti.
Pesku številni pripisujejo zdravilne lastnosti. FOTO: Profimedia

Plaža je odprtega tipa, vsi tisti, ki niste ljubitelji "cvrtja" sončnih žarkov, pa lahko uživate pod velikimi senčniki ali še bolje v senci borovega gozdička na zadnji strani plaže. Poleg kopanja in sončenja je kajtanje med najbolj priljubljenimi aktivnostmi zaradi prijetnih vetrov, ki tu pihajo poleti, najdejo pa se tudi mesta za potapljače, odbojkarje, tenisače, rokometaše , tiste, ki imate radi dolge plitvine, a tudi tiste, ki radi zaplavajo v globine daljnega obzorja.

7 najbolj trajnostnih mest na svetu
Preberi še
7 najbolj trajnostnih mest na svetu

Celotno območje je odlično za poletne počitnice, saj je tu nanizanih še dvajset plaž, tako da je izbire dovolj.

Mimogrede, plaža in mesto Ulcinj se nahajata nedaleč od sotočja reke Bojane v Jadransko morje. Bojana je naravna meja med Črno goro in Albanijo , tako da materiala za izlete ne primanjkuje. Le deset kilometrov vzhodneje je meja z Albanijo, kjer je zaščitena močvirnata pokrajina , približno štirideset kilometrov severno pa vas čaka čudovito Skadarsko jezero. Na sami reki Bojani pa lahko obiščete tudi čudovit otok Ada Bojana.

Brez tega letos poleti ne bo šlo
Preberi še
Brez tega letos poleti ne bo šlo
Pogled na reko.
Pogled na reko. FOTO: Profimedia

Vir: punkufer.dnevnik.hr

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Jadransko obalo je nedavno obiskal tudi naš novinar David Stropnik. Več o tem, kakšno nepozabno doživetje je izkusil, ko je Jadransko morje od Grčije do Slovenije prepotoval z vodnim skuterjem, si lahko preberete TUKAJ, nazorno pa to prikazuje tudi spodnji videoposnetek.KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497