Moskisvet.com
Jeff Bezos

Svet

Šef Amazona nadaljuje nakupovalni pohod: za 165 milijonov kupil posest na Beverly Hillsu

A.P.
14. 02. 2020 12.27
0

Ustanovitelj podjetja Amazon, Jeff Bezos, je ponovno na veliko zapravljal. Potem, ko si je nedavno omislil pregrešno draga stanovanja v New Yorku, je tokrat še bolj globoko razprl denarnico in za rekordnih 165 milijonov ameriških dolarjev (152 milijonov evrov) kupil slovito posestvo na Beverly Hillsu. Pred tem je rekord držala prodaja nepremičnine v višini 150 milijonov ameriških dolarjev (138 milijonov evrov).

Lastnik spletnega orjaka Amazon, Jeff Bezos, ki je tudi po najdražji ločitvi v zgodovini – spomnimo, privolil je v 28,5 milijarde evrov vredno odpravnino, kar pa je predstavljajo zgolj štiri odstotke delnic Amazona – ostal najbogatejši Zemljan, si je omislil novo gnezdo zase in svojo novo partnerico Lauren Sanchez. Z nakupov vile na Beverly Hillsu, ki se razteza na 13.600 kvadratnih metrih, je 56-letnik postavil tamkajšnji nepremičninski rekord za enodružinsko nepremičnino na širšem območju Los Angelesa, potem ko je za kalifornijsko posestvo odštel več kot 150 milijonov evrov (165 milijonov ameriških dolarjev). Kljub astronomskemu znesku je to za Bezosa drobiž, saj je po ocenah strokovnjakov ''težak'' 121 milijard evrov.

Jezz Bezon se je s svojo izbranko nedavno mudil v Indiji.
Jezz Bezon se je s svojo izbranko nedavno mudil v Indiji. FOTO: Profimedia

Posestvo Warner Estate je kupil od medijskega mogotca Davida Geffena, pred tem pa je pripadalo nekdanjemu predsedniku filmskega studia Warner Bros, Jacku L. Warnerju, ki je dal vilo v gruzijskem slogu zgraditi v tridesetih letih prejšnjega stoletja – značilnost gruzijske arhitekture so monumentalnost, strogi proporci, jasna kompozicija, usklajenost z naravo in zmerna raba okraskov. Geffen je posestvo od Warnerjeve vdove kupil leta 1990, takrat za rekordnih 43,8 milijonov evrov. Nekaj milijonov si je povrnil s prodajo nekaterih kosov pohištva, za katere je iztržil 10,1 milijona evrov.

Šef Amazona milijone zapravlja kot za stavo, na drugi strani pa kot za stavo služi milijarde.
Šef Amazona milijone zapravlja kot za stavo, na drugi strani pa kot za stavo služi milijarde. FOTO: Profimedia
Najbogatejši Zemljani: 10 zgodovinskih oseb, ki so imele pod palcem več kot Bezos
Preberi še
Najbogatejši Zemljani: 10 zgodovinskih oseb, ki so imele pod palcem več kot Bezos

Razkošno domovanje leži na več kot 36.000 kvadratnih metrih velikem zemljišču, v njej pa naj bi bil položen parket, na katerem je stal sloviti Napoleon, ko je za roko zaprosil svojo srčno izbranko Josephine. Posestvo je posuto s čudovitimi vrtovi, terasami in rastlinjaki, tu sta tudi tenis in golf igrišče z devetimi luknjami, bazen in dirkališče za motocikle z bencinsko črpalko in namensko garažo. Za goste sta rezervirani dve ločeni stavbi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bezos je pred tem za 83 milijonov evrov (90 milijonov ameriških dolarjev) kupil tudi neobdelan kos zemlje v Los Angelesu in že omenjena tri stanovanja v New Yorku, ki se raztezajo na 17.000 kvadratnih metrih površine. Zanje ja odštel 73,8 milijona evrov (80 milijonov ameriških dolarjev). Kljub temu, da je na svoje nakupovalnem pohodu zapravil kar 309 milijonov evrov (335 milijonov ameriških dolarjev), se to komaj pozna na njegovem računu, saj to predstavlja le tri odstotke od skoraj 12 milijard evrov, ki jih je z rastjo delnic – ta je posledica dobrih poslovnih rezultatov za zadnje četrtletje – v 15 minutah zaslužil samo pretekli mesec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376