Moskisvet.com
avto

Potovanja

Ne pozabite na najpomembnejšo stvar pred odhodom

V.H.
04. 02. 2020 10.06
0

Sezona smučanja je že v polnem teku in zakaj si ne bi privoščili zasluženega oddiha, s katerim si boste nabrali novih moči in se resnično odpočili od vsakodnevnih obveznosti. Torej, kaj potrebujete za brezskrbne počitniške dni?

Priprave vam lahko vzamejo kar nekaj časa in še vedno se lahko zgodi, da pozabite na nekaj izjemno pomembnega, zato se jih lotite premišljeno in organizirano. Bodite tisti moški, ki bo poskrbel za vse.

Kaj je treba postoriti doma?

Pospravite stanovanje

Verjetno je vaša zadnja misel, da bi pospravili stanovanje, saj ste z mislimi že na dopustu. Pa vseeno, še pred odhodom naredite vsaj osnovno "čistko", da vas ne bo pričakala gora posode, pokvarjena hrana v hladilniku in podobno. Na tak način boste prehitro pozabili na vse prijetne občutke, s katerimi ste se vrnili z dopusta.

Pred odhodom pospravite stanovanje.
Pred odhodom pospravite stanovanje. FOTO: Dreamstime

Izklopite vse naprave in si prenesite aplikacije

Izklopite vse električne naprave iz električnega ali komunikacijskega omrežja, kot so televizija, računalnik, modem, aparat za kavo, mikrovalovna pečica in tako naprej. Še pred odhodom pa si prenesite tudi vse aplikacije, ki jih boste potrebovali na poti, na primer zemljevide, brezplačne družbene platforme …

Plačajte račune

Še pred potjo poravnajte nujne račune, da vam ne bodo povzročili dodatnih skrbi, ko se boste vrnili. Dvignite še nekaj rezervne gotovine, saj nikoli ne veste, kdaj vam bo prišla prav.

Obvezna oprema za na pot

Dokumenti

Naredite kljukice na svojem seznamu, pri dokumentih, kot so potni list ali osebna, vozniška, zdravstvena kartica, bančna kartica, potrdila o rezervaciji … V primeru, da potujete v tujino, je dobro vzeti evropsko zdravstveno kartico in dodatno zavarovanje za tujino. Med obvezno opremo danes štejemo tudi mobitel in ne pozabite tudi na polnilec.

Zdravila in prva pomoč

S seboj vzemite vsaj osnovno zalogo zdravil, kot so protibolečinske tablete, zdravila za želodčne težave, za vročino in tako naprej. Nikakor pa ne pozabite tudi na sončno kremo z visokim zaščitnim faktorjem, saj vas lahko na smučanju, predvsem v visokogorju, hitro opeče.

Zimska oblačila

Za prijetna in razburljiva doživetja na snegu vsekakor potrebujete tudi primerna oblačila. Prednost dajte nepremočljivim materialom in toplim kosom. Priporočljivo je, da nosite večplastna oblačila, ki jih lahko po potrebi tudi enostavno slečete, na primer v ogrevani gorski koči. Ne pozabite na dodatke, kot so kapa, rokavice, šal in več rezervnih termo nogavic.

Poskrbite, da boste zagotovo prispeli do cilja

Pripravite vozilo na zimske razmere

Za pot potrebujete tudi ustrezno opremljen avtomobil, kar vključuje tudi obvezno zimsko opremo. Vozilo mora biti opremljeno s štirimi zimskimi pnevmatikami, medtem ko so možnost tudi letne pnevmatike z verigami. Do višje ležečih smučarskih resortov večkrat vodijo poledenele ceste, zato prilagodite tudi svojo vožnjo.

Poskrbite, da boste zanesljivo prispeli na cilj.
Poskrbite, da boste zanesljivo prispeli na cilj. FOTO: Dreamstime

Zakaj izbrati visokokakovostno gorivo?

Svojemu avtomobilu privoščite le najboljše: maksimalno moč, varnost in vzdržljivost. To je še posebej zaželeno v zimskih razmerah, ko imajo vozniki z dizelskim motorjem nemalokrat težave z vžigom, "cukanjem" med vožnjo ali izgubo moči motorja. Izognite se nevšečnostim in izbiro goriva ne prepuščajte naključju.

Sodobna goriva Q Max so danes veliko več kot zgolj energenti, ki poganjajo avtomobile. Pri Petrolu voznikom na izbranih bencinskih servisih zdaj ponujajo tudi gorivo, ki je najnovejši član družine Q Max, ki je že tako odlična. Poskusite dizel visoke kakovosti – novi Q Max iQ Diesel.

Nova generacija Petrolovega nadstandardnega Q Max iQ dizelskega goriva poskrbi za večjo zanesljivost vozila celo v ekstremnih zimskih razmerah. Z redno uporabo poskrbite za boljšo moč motorja, nižjo porabo, manjše stroške vzdrževanja in daljšo življenjsko dobo svojega vozila.

Visoka kakovostna sestava goriva iQ Diesel zagotavlja tudi nižje oblike vseh emisij in izpustov, zato je v vsakem primeru idealna izbira.

Sponzorirana objava

Nakupuj preko spleta
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376