Moskisvet.com
glamping v helikopterju

Potovanja

Dopust v helikopterju? Ni problema!

Ma.K.
24. 08. 2017 08.51
4

V zadnjih dveh letih so popotniki postali bogatejši za še eno v nizu modernih nastanitev. Gre za tako imenovani glamping oziroma luksuzno kampiranje, ki ponuja prijetno nastavitev tudi najbolj zahtevnim ter petičnim popotnikom. Na Škotskem so si omislili prav posebno različico te oblike turizma: v mestu Thornill lahko namreč prenočite kar v helikopterju.

Če v prihodnjih tednih ali mesecih načrtujete potovanje, a še niste izbrali destinacije, je morda Škotska prava država za vas. Ker verjemite, poleg prekrasnih gradov, pestrega nočnega dogajanja in vrhunskih škotskih viskijev, ta zelena dežela ponuja tudi prav posebno možnost nastanitve. Prenočite namreč lahko v verjetno eni najbolj norih namestitev, ki ste jih kdaj preizkusili.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nočitev v odsluženem helikopterju

'Glamping', kar v prevodu pomeni luksuzno kampiranje, je v škotskem mestu Thornhill pred časom dobilo povsem nov pomen. Polega spanja v modernih lesenih bivakih namreč ponujajo nastanitev v luksuzno urejenem helikopterju kraljeve mornarice Sea King, ki je odslužil svoj vojaški rok, zato so ga preoblikovali v zanimiv nastanitveni objekt in ga postavili na kmetijo Wigwams, ki se nahaja na obrobju mesta Thornhill. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Edinstvena izkušnja

Špartansko vojaško notranjost so temeljito obnovili, tako da vas bodo namesto zdelanega usnja pričakali luksuzni materiali, značilni za prestižna zračna ter pomorska plovila, pozabili pa niso niti na vso moderno tehnologijo, ki jo potrebuje sodoben popotnik. Poleg dveh odraslih lahko ta nenavadna oblika nastanitve sprejme še do tri otroke, za katere bi bilo bivanje v helikopterju prav gotovo nepozabno doživetje. Morda bi bilo torej pametno, da naslednje leto namesto o dopustovanju na morju razmislite o nekoliko bolj svežem in sila zanimivem koščku severa Evrope.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376