Moskisvet.com
Pamukkale je verjetno najbolj znana naravna znamenitost v Turčiji.

Potovanja

4 najlepše znamenitosti Turčije

U.K.
04. 12. 2018 07.58
0

Turčija je med slovenskimi turisti precej priljubljena in pred kratkim je na plan prišel seznam najlepših turističnih krajev v tej eksotični državi za leto 2018/19.

Turške serije so že nekaj časa izjemno popularne tudi v Sloveniji in tudi zaradi njih, se vse več ljudi odloči za obisk Turčije. Da se boste lažje odločili, vam ponujamo nekaj najlepših in najbolj zanimivih turističnih krajev v Turčiji.

1. Hagia Sofija

Najbolj znana zgradba v Turčiji je zagotovo Hagia Sofija ali Ayasofija, kot se imenuje v Turčiji. Je ostanek Bizantinskega cesarstva in tako rekoč predstavlja obvezen obisk, če se nahajamo v Istanbulu ali v turčiji na splošno. Je prikaz nekdanje moči Konstantinopla, hkrati pa zaradi minaretov tudi predstavlja prihod Otomanskega cesarstva na to področje. 

Top ideje za pohodniške avanture v Evropi
Preberi še
Top ideje za pohodniške avanture v Evropi
Obisk palače Topkapi vas bo odpeljal v fantastičen svet sultanov.
Obisk palače Topkapi vas bo odpeljal v fantastičen svet sultanov. FOTO: Profimedia

2. Ephesus

Mogočni ostanki mesta Ephesus so nekaj, kar si je nujno potebno ogledati, ko smo v Turčiji. Je eno najbolj ohranjenih Rimskih mest v mediteranski regiji in je prikaz zlate dobe rimskega imperija. Če hočete res raziskati mesto, si morate vzeti vsaj en dan, če pa si vzamete kakšnega več, toliko bolje.

Mogočni ostanki mesta Ephesus so nekaj, kar si je nujno potebno ogledati, ko smo v Turčiji.
Mogočni ostanki mesta Ephesus so nekaj, kar si je nujno potebno ogledati, ko smo v Turčiji. FOTO: Profimedia

3. Kapadokija

Regija Kapadokija je verjetno eden najbolj pravljičnih koščkov sveta na svetu in predstavlja sanje vsakega pokrajinskega fotografa. Je ena najboljših destinacij za vožnjo z balonom, ki daje res izjemen razgled na to čudovito pokrajino. Kapadokija ponuja neskončno možnosti za pohode in izlete, tako da vam tam preprosto ne more biti dolgčas.  

Turške znamenitosti
Turške znamenitosti FOTO: Profimedia

4. Palača Topkapi

Obisk palače Topkapi vas bo odpeljal v fantastičen svet sultanov. Palača obstaja od časov, ko so sultani širili Otomanski imperij. Palačo obkrožajo vrtovi, ki se zdijo rajski in so odprti tudi za javnost.   

Turčija velja za eno izmed vedno bolj priljubljenih destinacij.
Turčija velja za eno izmed vedno bolj priljubljenih destinacij. FOTO: Profimedia

4. Pamukkale

Pamukkale je verjetno najbolj znana naravna znamenitost v Turčiji. Ime pomeni bombažni grad, nahaja pa se na severozahodu turčije. Ogljikovi minerali s ustvarili tolmune in slapove, ki izgledajo kot bi tekli skozi zasneženo pokrajino. Nad ‘gradom’ je bilo postavljeno rimsko mesto Hierapolis, kar še doda k privlačnosti kraja. Pamukkale naj bi bil najlepši tik pred sončnim zahodom. 

Pamukkale je verjetno najbolj znana naravna znamenitost v Turčiji.
Pamukkale je verjetno najbolj znana naravna znamenitost v Turčiji. FOTO: Profimedia

10. 12. prihaja na POP TV nova turška ljubezenska drama Lepotica in zver, ki je dobila izjemno visoke ocene na vseh lestvicah, tudi na IMDB-ju, kjer je prejela oceno čez 8. Serija se vrti okoli Ferhata, odločnega, dominantnega, a čustveno otopelega brata in sina, katerega se vsi v družini bojijo. Odkar so mu ubili očeta, je tudi v Ferhatu umrla ljubezen do življenja in se prelevila v temačno brezčutno životarjenje in žrtvovanje za družino, katero želi za vsako ceno pred to črnino zaščititi. Ko spozna Asli, na prvi pogled vidi lepo naivno žensko, ki nima pojma o krutosti življenja, Asli pa v njem vidi le zver, ki se ne zna ne obnašati ne živeti. Oba sta zaradi spleta okoliščin prisiljena v skupno življenje, in v Asli se prebudita želja in predanost, da Ferhata čustveno ozdravi. Še preden se Ferhat dobro zave, postane lepotica njegova luč na koncu tunela, ki mu prebudi otopela čustva in želja, da iz živalskega životarjenja skupaj zgradita življenje, postane vse večja.

Lepotica in zver
Lepotica in zver FOTO:

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479