Moskisvet.com
Norveška

Potovanja

Bo Norveška s tem bolj čista država?

L.P.
25. 05. 2018 07.48
0

Norveška se že dolgo časa zavzema za varstvo okolja. Nazadnje se je odločila, da se bo posvetila klimatskim spremembam in vzpostavitvi ladijskega prometa brez emisij, ki bi onesnaževale morje.

Norveška
Norveška FOTO: iStock

Ta sprememba naj bi prišla v veljavo takoj, ko bo to tehnično izvedljivo, najverjetneje leta 2026. 

Glede na veliko število turistov, ki obiščejo Norveško vsako leto, naj bi sprememba vplivala na okolje in zdravje turistov ter lokalnih prebivalcev.

Marius Holm, vodja okoljevarstvene fundacije ZERO, meni, da Norveška že dolgo časa narekuje trende v vodnem prometu brez emisij. Zdaj pa bo država naredila še korak naprej z dovoljenjem prevoza po morju le električnim plovilom.

"Turisti pridejo k nam občudovat lepo naravo, ne pa onesnaženih fjordov. Norveška ima tudi mednarodno odgovornost, da vzdržuje svojo dediščino. Dolgo časa smo iskali konkretne rešitve in smo zelo zadovoljni z odločitvijo, da ohranimo fjorde neonesnažene," pravi Katrin Blomvik, direktorica lokalne fundacije.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492