Moskisvet.com
Vanessa

Poker

Ne telovadi le za lepo postavo

PS
26. 07. 2013 13.23
0

Ena najbolj uspešnih in tudi najlepših igralk pokra Vanessa Rousso prisega na zdrav in aktiven način življenja. Dobra fizična in psihična kondicija se ji namreč za poker mizo dobro obrestujeta.

"Poker je vsekakor igra misli. Ko pa moraš po več dni skupaj sedeti za poker mizo, je fizična pripravljenost še kako pomembna," meni članica ekipe PokerStars Pro Vanessa Rousso, ki je to ugotovitev preverila na lastni koži. Ko so jo leta 2009 namreč pozvali k slikanju za naslovnico Sports Illustrated, se je več mesecev pripravljanja na to snemanje. Aktivno se je ukvarjala s športnimi aktivnostmi, ki so seveda vplivale na njeno postavo, obenem pa je ugotovila, da ji dobra fizična pripravljenost pomaga tudi pri pokru.

Vanessa
Vanessa FOTO: PokerStars

"Po tem snemanju sem imela eno izmed najboljših obdobij v pokru, v tistem letu sem namreč zaslužila več kot milijon dolarjev. Bila sem na svojem vrhuncu in prepričana sem, da je imela moja fizična pripravljenost veliko vlogo pri tem," je dejala Vanessa.

Zdrava prehrana in šport sta zmagovalna kombinacija

Vanessa je številnim igralcem pokra tudi vzor za zdrav način življenja, saj redno skrbi za zdravo in uravnoteženo prehrano, še posebej v času poker turnirjev. Takrat se skuša izogniti ogljikovim hidratom, zato uživa predvsem beljakovine, zelenjavo, polnozrnate in ovsene kosmiče. To ji daje zadostno količino energije, prav tako pa pozitivno vpliva tudi na njeno koncentracijo.

Še vedno pa tudi redno telovadi. Fitnes obiskuje 2-3 krat na teden, kar ji pomaga pri dolgih urah za poker mizo. V letošnjem letu je poleg fitnesa začela obiskovati tudi jogo, ki ji daje idealno kombinacijo fizične in psihične moči.

"Pri dobri pripravljenosti na poker turnirje je pomemben tudi spanec. Možgani so organizem, ki za delovanje potrebuje zadostno količino spanja. Zato skušam pred nastopom na poker turnirju spati vsaj osem ur," pravi Vanessa.

Vanessa tudi ugotavlja, da sta dobra fizična in psihična pripravljenost postali del visoko profesionalnega pokra, saj je skoraj vsak poklicni igralec pokra moral spremeniti svoj življenjski stil z namenom izboljšanja svojega nastopa na turnirjih. "Kljub napornemu urniku se vsak dan osredotočam na svoje zdravje in športne aktivnosti. To je enako pomembno kot analiziranje posameznih iger ali igranje pokra prek spleta. Da ne omenjam, da je tudi moj videz v bikinkah zaradi tega toliko boljši," zaključuje simpatična Vanessa.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497