Moskisvet.com
Roberto Romanello

Poker

Na zadnjem EPT zmagovalec prejel 640.000 evrov

PS
21. 12. 2010 13.20
0

V Pragi se je minuli vikend zaključil še zadnji EPT turnir v letu 2010. Na njem so se pomerili igralci iz celega sveta, zmagal pa je Valižan Roberto Romanello.

Od 562 igralcev, ki so se v Pragi pomerili v okviru PokerStars evropske poker turneje (EPT), se je za finalno mizo prebila zanimiva osmerica, ki so jo sestavljali trije Italijani, Poljak, Slovak, Francoz, Rus in Valižan. Prav slednji, Roberto Romanello, pa je kljub ne najboljšemu izhodišču na začetku finala kasneje najbolj zablestel in v devetih urah opravil z vsemi nasprotniki. Z zmago na turnirju je tako osvojil svoj prvi EPT naslov ter 640.000 evrov. "Ta naslov mi trenutno pomeni vse. Za moj uspeh so zaslužni tudi vsi tisti, ki so me vseskozi podpirali, zato bi se rad iz srca zahvalil vsem prijateljem in sorodnikom, ki so danes tukaj z mano," je po koncu turnirja dejal Romanello. Romanello se je zmage v Pragi izjemno razveselil in ni mogel skriti navdušenja in solz. Pred desetimi meseci je namreč že sedel za finalno mizo na EPT turnirju v Copenhagnu, ko se mu je zmaga le za las izmaknila iz rok. "Takrat sem imel občutek, da bom zmagal. Po neuspehu sem se spraševal, kdaj bom zopet imel priložnost uvrstitve na finalno mizo," je še dodal. Na turnirju v Pragi je Romanello zopet dobil svojo priložnost in tokrat jo je izkoristil do konca. Na turnirju je pokazal vse svoje spretnosti, dobro kondicijo ter koncentracijo, saj ga ni nobena situacija presenetila ali vrgla iz tira.

Roberto Romanello
Roberto Romanello FOTO: pokerstars

V finalnem dvoboju se je Romanello za naslov prvaka pomeril z Emilianom Bonom, ki mu skozi igro ni uspelo priti v vodstvo. Do končne odločitve je nato prišlo po skoraj uri in pol igre, ko je Romanello s kombinacijo full house premagal svojega nasprotnika. Drugouvrščeni Bono je tako prejel 435.000 evrov nagrade.

Na ženskem turnirju zmagala Hrvatica

V Pragi je izjemen uspeh dosegla tudi poker igralka Hana Soljan iz sosednje Hrvaške. Na turnirju, ki je namenjen samo ženskim predstavnicam, je osvojila zmago in prejela več kot 3700 evrov. Hana je ustanoviteljica ženske ekipe poker igralk na Hrvaškem in je ena prvih profesionalnih igralk. V svoji karieri je nanizala že kar nekaj hvale vrednih uspehov na turnirjih na Hrvaškem, tokrat pa ji je uspelo tudi zunaj meja, na kar so njeni podporniki še posebej ponosni.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497