Moskisvet.com
Zmagovalec turnirja Nick Abou Risk

Poker

Na turnirju na Irskem slavil Kanadčan

PS
07. 12. 2010 13.29
2

V Irskem mestu Galway se je minuli teden začela druga sezona turneje UKIPT (United Kingdom and Ireland Poker Tour). Zmago na prvem turnirju je osvojil kanadski igralec Nick Abou Risk.

Druga sezona UKIPT turneje bo trajala do druge polovice leta 2011, konec leta pa bo v Londonu potekal veliki finale. A do finala igralce čaka še osem turnirjev, ki se bodo odvijali na različnih lokacijah na Irskem in v Veliki Britaniji. Na prvem turnirju so imeli igralci zaradi snežnih razmer kar nekaj težav z dostopom do hotela Radisson, kjer je potekal turnir, a se je kljub temu glavnega dogodka udeležilo skoraj 300 igralcev. Skupni nagradni sklad je znašal več kot 250.000 evrov.

Zmagovalec turnirja Nick Abou Risk
Zmagovalec turnirja Nick Abou Risk FOTO: Mickey May

Zmagovalec Nick Abou Risk je za zmago prejel 67.000 evrov, z zmago pa se je zapisal v zgodovino poker turnirjev, saj je prvi poker igralec, ki je osvojil dva turnirja UKIPT turneje. Prvo mesto je namreč slavil že v prvi sezoni turneje UKIPT, ko je zmagal na turnirju v Edinburghu. Abou Risk je že v finale vstopil kot igralec z največ žetoni in je skoraj ves čas turnirja ohranjal svojo prednost. V finalnem dvoboju se je pomeril z lokalnim poker igralcem Trishem Mallinom, ki je moral priznati premoč in za drugo mesto prejel 41.000 evrov. Zmagovalec Nick Abou Risk se s pokrom ukvarja približno štiri leta, pri svoji igri pa se ves čas drži metode kombiniranja instinkta in matematičnega znanja. V prihodnosti si želi zmagati vsaj na enem turnirju v živo. Poker igra tudi prek spleta in tudi na tem področju njegove ambicije niso majhne. Z dvema zmagama na največjem poker turnirju v Veliki Britaniji in na Irskem so njegove možnosti nedvomno zelo ugodne.
Naslednji turnir v okviru UKIPT turneje se bo odvijal od 11. do 14. februarja 2011 v Nottinghamu.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497