Moskisvet.com
Poker Stars

Poker

Legendarna zmaga v Avstraliji

PS
04. 08. 2011 11.11
0

V deželi "tam spodaj", natančneje v Melbournu, se je zaključil prvi turnir pete sezone PokerStars avstralsko-pacifiške turneje (APPT). Zmago je slavil legendarni domači igralec Leo Boxell, ki je prejel več kot 300.000 avstralskih dolarjev.

Leo Boxell
Leo Boxell FOTO: P.S.

Glavni turnir je tokrat privabil skoraj 260 igralcev, zaključil pa se je z zmago domačina Lea Boxella, ki je poleg naslova prvaka prejel tudi bogato denarno nagrado. Zmaga na tem turnirju ima tudi velik simbolni pomen za Boxlla, saj se je v Melbournu rodil, odraščal in tukaj zgradil tudi svojo skoraj 20 let trajajočo poker kariero, v kateri je dosegel že številne zavidajoče uspehe. Dogajanje na finalni mizi je bilo zanimivo in predvsem zelo dolgo, saj je trajalo kar devet ur. Prvi se je moral od možnosti za zmago posloviti Julius Colman, ki je bil s parom devetic šibkejši proti nasprotniku Willu Jonesu s parom kraljev. Naslednji je brez žetonov ostal Jackson Zheng, ki ga je izločil Phil Willcocks. Nato je iz igre izpadel Eddie Mascardi, za njim še Van Marcus. V eni izmed ključnih iger dneva se je moral od poker mize posloviti do takrat vodilni igralec z Nove Zelandije, Will Jones. Proti njegovemu paru devetic ga je premagal Willcocks, ki je s kombinacijo na mizi sestavil barvo v pikih in tako Jonesa poslal med gledalce. Na tretjem mestu finalne mize je končal Steve Bouya, v finalnem dvoboju pa sta se pomerila Boxell in Willcocks. Obračun je trajal kar dve uri, z boljšo igro pa je Boxell na koncu prišel do zmage, s katero mu je uspelo preseči mejo enega milijona prisluženih turnirskih nagrad.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497